Home

Ще успеят ли Биткойн плащанията да намерят своето приложение?

13.06.2024 9:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще успеят ли Биткойн плащанията да намерят своето приложение?

Повече от десетилетие след като Сатоши Накамото създаде Биткойн, замислен като инструмент за електронни парични транзакции между равнопоставени потребители, преобладаващата му употреба в съвременната епоха до голяма степен не се различава от първоначалната - като средство за съхранение на стойност.

Скоростта и нивата, на които се извършват транзакциите с BTC в момента, са сходни със стандартите отпреди 13 години. Главният изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йонг Джу отбеляза застоя в скоростта на BTC транзакциите.

Джу добави, че това е показателно за разширяващото се възприемане на Биткойн като по-скоро средство за съхранение на стойност или дигитално злато, отколкото като валута, която да се използва в ежедневието.

Представената от него графика, демонстрира, че скоростта на BTC транзакциите достига нивата от 2011 г., което oтчита, че Биткойн екосистемата продължава да се осакатява в дългосрочна техническа перспектива.

Зак Райнс, координатор на общността в Chainlink, проучи техническите ограничения на Биткойн за разплащания, по-специално липсата на програмируемост в сравнение с Етериум и други блокчейн платформи. Той акцентира върху два основни проблема: риск от волатилност и точност на плащанията, които са от решаващо значение за трейдърите

Lightning мрежата от своя страна предлага решения за валидиране, но въпросите, свързани с ликвидността и мащабируемостта, възпрепятстват способността ѝ да реши проблемите с BTC плащанията.

Сложността на Биткойн плащанията е допълнително подчертана от изследването на Райнс, което откроява необходимостта от работещи решения, които поддържат принципите на попечителството и  децентрализацията, като същевременно отговарят на търговските нуждите.

Райнс твърди, че приемането на ограничени възможности на Биткойн по отношение на обработката на плащанията е от съществено значение за насърчаване на иновациите. Независимо от това, докато мрежата от втори слой продължава да напредва,BTC поддръжниците все още са оптимистично настроени за растежа на плащанията.

.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Биткойн е подложен на натиск след последните действия на Mt. Gox

Стойността на Биткойн за кратко падна под $66,000, веднага след като Mt. Gox започна процеса за възстановяване на дължимите BTC на кредиторите.

24.07.2024 14:30 2мин. четене

Биткойн компания се подготвя за голямо IPO на фона на пазарното раздвижване

Съобщава се, че Fold Inc., известна със своята програма за BTC награди, е на прага на голям бизнес ход, който може да окаже значително влияние върху нейното бъдеще и по-широката крипто индустрия.

24.07.2024 12:30 1мин. четене

Mt. Gox oтново прехвърли Биткойн на стойност милиарди долари

Закритата японска крипто борса Mt. Gox прехвърли 37,477 BTC на 24 юли към 08:00 ч. (българско време), равняващи се на $2.5 милиарда към момента на транзакцията, на непознат крипто адрес.

24.07.2024 9:28 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.