Home

Огромни разпродажби на Биткойн миньорите по време на пазарната волатилност

12.06.2024 10:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Огромни разпродажби на Биткойн миньорите по време на пазарната волатилност

През последните дни на март 2024 г. Биткойн миньорите направиха най-големите разпродажби, които са наблюдавани тази година на фона на падащите цени на криптовалутите, съчетани с скока на ликвидациите на различни пазари.

Поведението на тези продавачи има тенденция да показва какво чувства пазарът като цяло, като по този начин засяга по-широки тенденции сред търговците. В момента има масивни изтичания на капитал от крипто, като много активи губят стойност.

На 10 юни 2024 г. миньорите раздадоха 1,200 BTC, държани като резерви, което ги направи най-високият им брой от края на март, когато се случиха такива масови продажби за последно. Въз основа на проучване, направено от CryptoQuant (аналитична компания), големите майнинг фирми са продавали определени суми, след като са забелязали определени признаци в своята индустрия.

„Имаше намеци за миньори, които хвърлят кърпата: например станахме свидетели на разтоварване на най-големия еднодневен обем от края на март – 1,200 BTC. Някои големи играчи са взели решение да осребрят част от това, което са добили. Тези монети са не се продават чрез борси, а по-скоро извънборсово (OTC),, съобщи CryptoQuant.

През 2020 г. копачите на Биткойн продължиха да коригират резервираните си позиции спрямо променящата се пазарна динамика, както никога досега не е виждано другаде в рамките на който и да е клас до сега. Доказателство за това беше, когато първоначалните продажби се състояха около времева рамка, близка до халвинг събитието, след което последваха чрез процеси на натрупване.

Пазарната капитализация на Биткойн е намаляла с повече от $100 милиарда поради ликвидации, надвишаващи тази сума във всички криптовалути на полето. Освен глобалната икономика, оказваща натиск върху настроенията сред инвеститорите; все още има надежда за бъдещи перспективи според експерти.

Много анализатори прогнозират промяна в пазарните настроения, включително авторите от QCP Market. Казват, че хората може да искат да помислят за получаване на повече криптовалута сега, въпреки че има трудности. Те цитират потенциални събития, които биха могли да накарат цените да се покачат скоро, като очакванoто стартиране на спот Етериум ETH и политици като Байдън и Тръмп, които обръщат внимание на гласоподавателите от крипто пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Kraken приключи изплащанията от Mt. Gox, без да предизвика разпродажба на Биткойн

Kraken приключи процеса на изплащане на суми на кредиторите на Mt. Gox, без да предизвика очакваната разпродажба на BTC.

24.07.2024 19:05 2мин. четене

Ferrari започва да приема плащания с Биткойн в Европа

На 24 юли Ferrari обяви плановете си да разшири възможността за плащане с криптовалута до европейските си представителства до края на месеца.

24.07.2024 19:01 1мин. четене

Riot Platforms придобива Block Mining, за да разшири добивния капацитет на Биткойн

Riot Platforms, основен играч в добива на BTC, ще купи Block Mining, базиран в Кентъки, в сделка на стойност $92.5 милиона.

24.07.2024 18:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.