НАЧАЛО Други

Ще успее ли Voyager да обяви несъстоятелност и какво би следвало ?

март 1, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще успее ли Voyager да обяви несъстоятелност и какво би следвало ?

Voyager обяви, че 97% от клиентите на компанията са гласували в подкрепа на плана за несъстоятелност, който включва продажбата на активите ѝ на Binance.US.

През декември 2022 г. Voyager заяви, че след като е разгледала всички възможности, е стигнала до заключението, че Binance.US са предложили най-високата и най-добра оферта за нейните активи.

Според съдебни документи от 24 февруари, обаче, Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ и регулаторните органи от Ню Джърси и Тексас се противопоставят на плана на компанията да продаде останалите си активи на Binance.US, за да компенсира кредиторите.

Регулаторните са загрижени, че поемането на активите на Voyager ще даде на Binance възможност да оперира на американския пазар без подходящо лицензиране.

Регулаторните органи също така твърдят, че условията биха позволили на Binance.US да прехвърлят чувствителни лични данни на субекти извън САЩ. Освен това ако възникнат някакви проблеми при достъпа на клиентитe или използването на услугите на Binance.US, клиентите нямат абсолютно никакво право да оспорват въпроса

Междувременно, Федералната Търговска Комисия (FTC) също се противопостави на плана за несъстоятелност на компанията, тъй като той би ѝ помогнал да избегне отговорност за “действителна измама, умишлено нарушение или груба небрежност”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Предстои ли възход за актива? – М. ван де Поуп


Регулаторният орган заяви, че ако планът бъде одобрен, то вече няма да може да се предприемат правни действия или да се налагат глоби срещу Voyager или нейните бивши служители.

Компанията заяви, че допълнителни подробности ще бъдат разкрити след предстоящото съдебно изслушване на 2 март.

Тези 97% от гласувалите “за” представляват приблизително 98% от общия размер на вземанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене