НАЧАЛО Други

Binance.US ще придобие активите на фалиралия Voyager

декември 21, 2022 18:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance.US ще придобие активите на фалиралия Voyager

Voyager обяви, че Binance.US е спечелила търга за придобиване на нейните активи. 

От платформата заявиха, че Binance.US е била и нейната „най-висока и най-добра оферта“. Сделката е на стойност близо $1.022 милиарда и „има за цел да върне криптовалутата на клиентите“

Забележително е, че офертата първоначално беше спечелена от FTX US, но сделката пропадна след неотдавнашния срив на предприятието.

Съобщението за сделката гласи

[Сделката] се състои от: (i) справедливата пазарна стойност на портфейла от криптовалути на Voyager на дата, която ще бъде определена в бъдеще, която по текущи пазарни цени се оценява на $1.002 милиарда, плюс (ii) допълнително възнаграждение, равно на $20 милиона допълнителна стойност.

Като част от офертата американското звено ще направи добросъвестен депозит в размер от $10 милиона. Освен това Binance.US ще поеме разходите на Voyager в размер до $15 милиона. 

Сделката също така поставя 18 април 2022 г. като краен срок за приключване на придобиването. А ако това не се случи, Voyager ще има право да върне на клиентите средствата им, след като даде на борсата едномесечно удължение.

Voyager Digital LLC ще поиска от съда по несъстоятелността одобрение за сключване на споразумението за покупка на активи между Voyager Digital LLC и Binance.US на изслушване на 5 януари 2023 г. Продажбата на Binance.US ще бъде осъществена в съответствие с плана по глава 11.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Майкъл Бъри твърди, че одитът на Binance е безсмислен


Забележително е, че Брайън Шрьодер – президент и главен изпълнителен директор на Binance.US – заяви, че клиентите на Voyager ще възстановят достъпа до своите криптоактиви в Binance.US след приключване на сделката. 

Той заяви в Twitter:

Нашата оферта отразява дълбокото ни убеждение, че клиентите трябва да са на първо място. Вместо активите им да бъдат ликвидирани за пари в брой, нашата оферта позволява на потребителите да запазят криптовалутите си и им дава възможност да вземат бъдещи решения за това какво искат да правят с ТЕХНИТЕ активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

ФБР успя да неутрализира Hive – група занимаваща се с крипто откупи

Министерството на правосъдието обяви за акция, довела до прекратяване на действията на групата занимаваща се с крипто откупи – Hive.

януари 28, 2023 13:00 3 мин. четене

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене