НАЧАЛО Други

Ще успее ли гигантът на онлайн търговията Amazon да се изстреля до $3 трилиона?

09.06.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще успее ли гигантът на онлайн търговията Amazon да се изстреля до $3 трилиона?

Amazon прави значителни крачки към достигане на пазарна стойност от $2 трилиона, с перспективи да се изкачи още повече.

Докато Microsoft в момента държи пазарна стойност от $3 трилиона, Amazon има пазарна стойност от около $1.925 трилиона и акции, търгувани на около $185 към петък.

За да може Amazon да постигне пазарна стойност от $3 трилиона, цената на акциите на компанията ще трябва да се повиши до приблизително $288, което ще изисква съотношение цена/печалба от около 63х очакваната печалба за 2024 г. от $4.57 долара на акция. Това ниво на оценка не е виждано от ноември 2022 г. насам.

Въпреки загубата през 2022 г., печалбите на Amazon се възстановиха до $2.90 на акция през 2023 г. и се очаква да продължат да растат, с очаквания от $4.57 през 2024 г. и $5.84 през 2025 г., което отразява 28% темп на растеж.

Анализаторите от BofA Securities посочиха Amazon като най-добрата си интернет акция с голяма капитализация, цитирайки разширяващия се пазарен дял в електронната търговия, подобряването на маржовете на дребно и нарастващия свободен паричен поток. Те са поставили целева цена от $210 за акциите на Amazon.

По подобен начин анализаторите на TD Cowen, с целева цена от $225, вярват, че инвестициите на Amazon в изкуствен интелект, особено в облачните услуги AWS, ще стимулират дългосрочен растеж на приходите. Те изчисляват, че Amazon може да достигне пазарна капитализация от $3 трилиона, което е значително над сегашното ниво.

Скорошните резултати на Amazon за първото тримесечие надминаха очакванията, подкрепени от силното представяне в AWS и рекламата. Акциите отчетоха ръст от 22% тази година и ръст от 51% през последните 12 месеца, което показва стабилен растеж и доверие на инвеститорите. Докато постигането на пазарна стойност от $2 трилиона изглежда неизбежно, влизането на Amazon в клуба на компаниите с оценки над $3 трилиона може в даден момент да стане реалност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.