НАЧАЛО Алткойни

Ще продължи ли Етериум подема си от миналия месец?

04.06.2024 11:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще продължи ли Етериум подема си от миналия месец?

През май цената на Eтериум (ETH) се повиши с 27%, като това се случи предимно през последните десет дни след одобрението на спот Етериум ETF.

Понастоящем цената се стабилизира на ниво около $3,800, но развитието на веригата предполага потенциал за по-нататъшно увеличение на цената в скоро време.

По данни на CryptoQuant, след одобрението на спот ETH ETF на 23 май, през последните десет дни от борсите са прехвърлени над 800,000 токена Етериум. От CryptoQuant посочват, че китовете или институциите може би се подготвят за търговския дебют на ETH ETF, като преместват токени на самостоятелно съхранение, намалявайки предлагането на борсата. Това намаление е бичи сигнал, тъй като по-малкото налични монети за продажба могат да повишат цените. Процентът на притежаваните от борсите Етериум токени е спаднал до многогодишно дъно от 10.6%.

Освен това данните от beacon-chain разкриват възобновяване на активността по стейкинг на Етериум от 30 май насам. Значителен брой инвеститори започнаха да залагат токени след тридневния период на тегления, който бе понижил общата стейкната сума до седмичното дъно от 32,193,980 ETH. През последните 72 часа депозитите за залог в beacon-chain се увеличиха със 175,358 ETH, на стойност приблизително $661 милиона по текущи пазарни цени.

След разпродажбите от миналата седмица цената на Етериум поддържа силна подкрепа на ниво $3,750, като среща съпротива на ниво $3,830. Ако надмине това ниво, ETH може да се насочи към движение над $4,000 и потенциално да достигне нови исторически върхове.

Миналата седмица ETF анализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас предположи, че има основателна възможност спот Етериум ETF да бъде одобрен до края на юни. Някои пазарни анализатори смятат, че след като започне да се търгува, цените на ETH могат да надхвърлят историческия си връх от $4,870, водени от натиска на търсенето, подобно на старта на Биткойн ETF. Други анализатори обаче прогнозират, че Етериум ETF може да отбележи само 20% от притока на средства в сравнение със спот BTC ETF.

Обратно, инвеститорите може да имат опасения относно ETH Trust (ETHE) на Grayscale. С над $11 милиарда управлявани активи (AUM), ако ETHE премине към спот ETF за, той може да изпита отлив, подобен на този, с който се сблъска GBTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Потенциални алткойн кандидати за airdrop и листинг на Binance

Layergg, компания за анализ на криптовалути, наскоро прогнозира няколко алткойн проекта, които скоро може да бъдат добавени на Binance.

22.06.2024 13:41 1 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

2 AI Криптовалути, които имат забележителен потенциал за печалби

AI алткойните често остават незабелязани на пазара поради скорошната си поява в крипто сектора.

22.06.2024 11:00 2 мин. четене

XRP категорично не е ценна книга според директора на Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус наскоро направи публично изявление, което бе в отговор на съдебно решение на съдия в Калифорния, който отхвърли колективен иск, свързан с XRP.

22.06.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.