НАЧАЛО Алткойни

Ето защо може да очакваме Етериум да скочи над $4,000 този месец

03.06.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо може да очакваме Етериум да скочи над $4,000 този месец

Очакването на потенциални стартиране на Етериум ETF през юни е от решаващо значение за повишаване на цената на ETH над $4,000. Натрупването от страна на китове и нарастващите настроения на притежателите допринасят за бичите перспективи.

Етериум е нараснал с приблизително 67% досега през 2024 г. и може да продължи възходящата си траектория през юни въз основа на комбинация от ончейн, фундаментални и технически показатели.

Пробивът на падащия клин подсказва, че цената на ETH е насочена към $4,000. На 1 юни Етериум навлезе във фазата на пробив на текущия си модел на падащ клин.

Падащият клин е бичи модел на обръщане на тенденцията, дефиниран от две низходящи, сближаващи се тренд линии. Според техническия анализ този модел се разрешава, когато цената пробие над горната тренд флиния, като потенциално се повиши с максималната височина на клина.

На 20 май цената на ETH проби над горната тренд линия на клина с увеличени обеми на търговия, потвърждавайки потенциала си да достигне възходящата цел на модела от около $4,255 до края на юни, отбелязвайки 12.65% увеличение спрямо текущите нива.

Интересно е, че този пробив изглежда е част и от модел на бичи флаг, който се характеризира с две успоредни, низходящи тренд линии.

Според техническия анализ бичите флагове се разрешават, когато цената пробие над горната тренд линия и се повиши с височината на предишния възходящ тренд. Тази прогноза предполага, че ETH може да достигне $6,000 до края на юни или началото на юли.

Потенциалът на Етериум да достигне $4,000 се подкрепя допълнително от натрупването сред най-богатата част от притежателите му.

Данните за веригата от Santiment показват, че предлагането на алткойна, държано от субекти с баланси между 10 и 100 милиона ETH, се е увеличило с приблизително 0.5% от 20 май насам. Това натрупване започна, когато се появиха слухове за преразглеждането на отказите на Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) за спот Етериум ETF.

Това натрупване съвпадна с 19.25% увеличение на цената на ETH/USD и продължи да нараства, след като SEC официално одобри спот ETH ETF на 23 май.

Обратно, предлагането на Етериум, държано от субекти с баланси между 1 милион и 10 милиона ETH, рязко намаля по време на ралито на цената на ETH, което свидетелства за прибиране на печалби. Едновременно с това резервите на Етериум във всички крипто борси наскоро намаляха значително.

Тази тенденция подсказва, че много инвеститори изтеглят своите ETH наличности от борсите, което показва нарастващи нагласи за задържане. Това увеличава потенциала на Етериум да продължи ралито си над $4,000 през юни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Този алткойн е един от най-силните в момента след близо 1,500% скок според анализатор

Известен търговец и анализатор наскоро сподели прогнозата си за криптовалута, чиято цена значително се повиши от януари насам.

14.06.2024 14:08 2 мин. четене

Ето как инвеститорите откриват меме криптовалути, с които изкарват милиони

Мемe монетите са съществена част от крипто света и това е факт, който големите имена като Майк Новограц признават.

14.06.2024 7:30 2 мин. четене

Coinbase добавя две нови криптовалути към платформата си за фючърсна търговия

Coinbase, най-големямата крипто борса в САЩ, предприе невероятен ход за своя пазар на фючърси върху криптовалути.

14.06.2024 6:00 1 мин. четене

Големите крипто инвеститори започват да странят от PEPE – какво следва?

Напоследък по-големите притежатели на PEPE са по-неактивни, което доведе до спад на цената.

13.06.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.