НАЧАЛО Други

Ще намали ли Федералния резерв лихвените проценти през 2024?

08.05.2024 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще намали ли Федералния резерв лихвените проценти през 2024?

Икономистите на Goldman Sachs повториха прогнозата си за две намаления на лихвените проценти за остатъка от годината след среща на Федералния комитет за отворен пазар (FOMC), описана като „до голяма степен безпроблемна, но клоняща към "гълъбови“ настроения.

Докато FOMC призна ястребовия тон в изявлението си относно липсата на напредък по отношение на инфлацията през тази година, икономистите, водени от Ян Хациус, отбелязаха, че председателят Пауъл изрази гълъбово настроение по време на пресконференцията.

„Нашата перспектива остава стабилна, като очакваме намаления на лихвите през юли и ноември“, потвърдиха те.

Анализаторите подчертаха значителното отстъпление на Пауъл от идеята за повишаване на лихвените проценти като ключов аспект на неговата реч. Председателят на Фед посочи, че вероятността от повишаване на основния лихвен процент е малка, като изрази увереност в настоящата рестриктивна политическа позиция.

Освен това Пауъл подчерта, че Фед ще изисква убедителни доказателства за недостатъчност на настоящата си политическа позиция, преди да обмисли повишаване на лихвения процент, което в момента липсва.

„Въпреки че Пауъл се въздържаше от предоставянето на значителни намеци относно момента на намаляване на лихвените проценти, той последователно поддържаше мрачна позиция по отношение на инфлацията“, отбелязват икономисти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.