НАЧАЛО Финтех

Ще използва ли Илон Мъск криптовалути в новата си платежна система?

11.02.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще използва ли Илон Мъск криптовалути в новата си платежна система?

Още от края на 90-те години на миналия век Илон Мъск е ключова фигура в технологичния и финансовия сектор, като през 1999 г. основава X.com (който по-късно се превръща в PayPal).

Неотдавнашните му начинания с X (бивш Twitter) показват силен интерес към това отново да промени финансовата индустрия. Най-новото начинание на Мъск включва въвеждането на услуга за peer-to-peer разплащане под името X Payments, която има амбицията да промени финансовия пейзаж до края на 2024 г.

Този ход отразява по-широката визия на Мъск за интегриране на финансовите услуги в платформата X, като се предоставят на потребителите възможности за безпроблемни транзакции и се прави потенциална революция в онлайн търговията.

Историята на Мъск с PayPal дава представа за неговия подход към иновациите във финансовата сфера. Въпреки че се сблъсква с предизвикателства и противоречия по време на работата си в PayPal, основната визия на Мъск за създаване на цялостна финансова екосистема остава последователна.

Тази траектория подсказва, че настоящите му инициативи с X Payments може да имат за цел по подобен начин да предефинират начина, по който хората взаимодействат с дигиталните финанси.

Успоредно с усилията на Мъск с X Payments, неговото участие в областта на криптовалутите привлече значително внимание. Публичните изявления и активността на Мъск в социалните медии оказаха влияние върху пазарните движения, особено в случая с Биткойн и Dogecoin.

Макар че неговите одобрения издигнаха тези криптовалути до нови висоти, опасенията относно потреблението на енергия и нестабилността на пазара доведоха до преоценка на дългосрочната им жизнеспособност като методи за плащане.

В перспектива плановете на Мъск за X Payments и потенциалната интеграция на криптовалути подчертават амбицията му да промени пейзажа на дигиталните финанси. Предизвикателства като регулаторни пречки и техническа сложност обаче могат да попречат на реализацията на визията му.

Макар че ексцентричният милиарадер изглежда дава приоритет на традиционните фиатни валути, доклади от източници, близки до компанията, сочат, че той не е изключил възможността за включване на криптовалути в платформата X в бъдеще.

Въпреки липсата на конкретни подробности относно функционалността и датите на стартиране, последните събития, като сътрудничеството на X с eToro за предоставяне на достъп на потребителите до криптовалути, акции и други финансови активи, подсказват за потенциалната роля на криптовалутите в екосистемата на X.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Celsius спира мобилното си приложение

След като през юли 2022 г. Celsius бе изправена пред фалит, се стигна до особена развръзка: докато по-голямата част от компанията се разпада, един аспект се запазва – приложението за телефон Celsius по необясними причини продължава да функционира и да е достъпно за теглене.

02.03.2024 19:15 1 мин. четене

Robinhood обяви партньорство с блокчейн проекта Arbitrum

Robinhood, известна със своите услуги за търговия с акции и криптовалути, разкри партньорство с Arbitrum – блокчейн от втори слой, изграден върху Етериум.

01.03.2024 20:42 1 мин. четене

Топ швейцарска банка ще стартира собствена крипто услуга

PostFinance, водеща швейцарска банка, е на път да направи революция във финансовия пейзаж с новата си крипто услуга, пригодена за швейцарските клиенти.

21.02.2024 21:30 1 мин. четене

Алткойн проект успешно привлече инвестиции в размер на $100 милиона

Разработчиците, които стоят зад криптовалутата Mask Network (MASK), обявиха стартирането на втори фонд чрез инвестиционното си подразделение Bonfire Union.

20.02.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.