Home

Ще издържи ли Биткойн на продажбения натиск от страна на германското правителство?

09.07.2024 10:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще издържи ли Биткойн на продажбения натиск от страна на германското правителство?

Биткойн (BTC) се сблъска със значителна волатилност, дължаща се на макроикономически фактори и събития в индустрията.

Продължаващата продажба на конфискувани Биткойн токени от страна на германското правителство оказа значително влияние върху пазарните настроения този месец, като доведе до спад на BTC под $55,000 – ниво, невиждано от месеци, на фона на нарастващия приток на средства към спот ETF-ите.

Германия предизвика широки разпродажби и движения на алткойните. Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на ниво от $56,579, което представлява минимален ръст от 0.50% през последните 24 часа.

Разпродажбата предизвика дебати в социалните медии относно въздействието ѝ наред с дейността на институционалните инвеститори. Критиците твърдят, че разпродажбата е тласнала цените по-ниско от оправданото, въпреки рекордно високия приток на средства в спот BTC ETF-ите.

Скептици като Питър Шиф се съмняват в твърденията за институционалния приток, предполагайки, че тези фирми биха могли да смекчат въздействието върху пазара, като купуват активи. Джъстин Сън предложи в Х (Twitter) да придобие тези активи, а продължаващите входящи потоци в крипто борсите поддържат пазарните настроения потиснати.

Германското правителство държи 23,788 BTC, възлизащи на $1.336 милиарда. Сред Биткойн потребителите нараства критиката срещу прибързаните продажби на активи, като Джоана Котар се застъпи за запазване на активите като резерви.

Бичите настроения очакват потенциални намаления на лихвените проценти от страна на Федералния резерв, които да засилят доверието на инвеститорите и да доведат до повишаване на цените с цел възстановяване на пазарната капитализация над $2.5 трилиона от сегашните $2.06 трилиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

Биткойн може да продължи нагоре, ако задържи това ниво на подкрепа

Аанализаторът Бенджамин Коуен предполага, че вероятността Биткойн (BTC) да отбележи значително ценово повишение ще нарасне, ако успее да надмине ключова пълзяща средна.

19.07.2024 17:30 1мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $1 милион в Биткойн, за да подкрепят борбата за Сената срещу Елизабет Уорън

На 18 юли Тайлър Уинкълвос, съосновател на крипто борсата Gemini, обяви забележително политическо дарение на стойност $500,000 в BTC в подкрепа на кампанията на Джон Дийтън за Сената в Масачузетс.

19.07.2024 14:30 1мин. четене

Биткойн и Етериум опции на стойност $1.8 милиарда изтичат днес

Днес изтича срокът на валидност на опции за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на стойност близо $1.8 милиарда, което поражда очаквания за засилване на пазарните сътресения.

19.07.2024 14:06 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.