Home

Еволюиращата роля на златото и Биткойн на фона на пазарната динамика

08.07.2024 20:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Еволюиращата роля на златото и Биткойн на фона на пазарната динамика

Роналд-Петер Щоферле, управляващ партньор на Incrementum AG, наскоро обсъди във видео с Дейвид Лин променящото се възприемане на златото като сигурен актив. 

Те проучиха променящата се роля на златото от традиционно хеджиране към по-рискови активи, корелацията му с различни сектори и изравняването му с акции, технологични акции и Биткойн, което показва нарастващ интерес на инвеститорите към алтернативни инвестиции.

Щоферле коментира текущите пазарни възприятия за златото, като отбеляза неговата достъпност при коригиране с инфлацията в сравнение с историческите върхове. Въпреки това той наблюдава преобладаващ скептицизъм сред инвеститорите, които са по-склонни да продават, отколкото да купуват на сегашните нива, което отразява потиснатите бичи настроения на западните пазари.

Въпреки настоящите настроения, Щоферле остава оптимист за дългосрочните перспективи на златото. Той цитира консенсусните прогнози на анализаторите от големите компании на Уолстрийт, които предвиждат скромни цени на златото от $2,000 за 2026 г. и $1,700 за 2028 г. За разлика от тях, прогнозите на Incrementum AG са по-бичи, като предвиждат цени, които потенциално могат да надхвърлят $4,000 до $4,800 до 2030 г.

Злато и Биткойн

Щоферле също така обсъди първоначалната съпротива, с която се сблъскаха както общностите на Биткойн, така и тези на златото, описвайки бързата еволюция на BTC като нещо подобно на тийнейджър в сравнение с дългата история на златото. Въпреки неотдавнашните разочарования сред инвеститорите в Биткойн, той подчерта, че периодът след халвинга е исторически благоприятен за Биткойн, като очаква, че той може да надмине златото през следващите години. Този оптимизъм се подсилва от все по-широкото институционално приемане, за което свидетелстват важни моменти като стартирането на ETF.

Прозренията на Щоферле отразяват различното разбиране на пазарната динамика, влияеща както върху златото, така и върху Биткойн, като предполагат сложно взаимодействие между традиционните и нововъзникващите активи, които са смятани за убежища. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.