НАЧАЛО Крипто Крими

Ще бъде ли разследван главата на SEC Гари Генслер?

декември 10, 2022 9:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще бъде ли разследван главата на SEC Гари Генслер?

Представител на Демократическата партия на САЩ обвини Гари Генслер, че сривът на криптоборсата FTX е негова отговорност.

Конгресменът Ричи Торес от Демократическата партия (окръг Ню Йорк) призова за независимо разследване на неуспеха на Комисията за ценни книжа и борси да предотврати срива на криптоборсата FTX. 

Абсолютен провал на регулаторната агенция

В писмо, изпратено във вторник, представителят Ричи Торес призова Службата за отчетност на правителството (GAO) да извърши независим преглед на действията на SEC в месеците, довели до имплозията на FTX миналия месец.

В писмото специално се посочва, че председателят на SEC Гари Генслер претендира за изключителна регулаторна власт над криптоборсите, като същевременно не успява да ги регулира адекватно. 

Ако SEC има правомощията, за които г-н Генслер претендира, защо не успя да разкрие най-голямата крипто Понци схема в историята на САЩ? Човек не може да има и двете неща – да твърди, че има власт, и в същото време да избягва отговорността.

В писмото се твърди, че главата на регулаторната агенция е „единствено отговорен за регулаторните пропуски, свързани с фалита на FTX“. Торес продължи да атакува характера и мотивите на Генслер, критикувайки решението му да разследва знаменитости като Ким Кардашиян вместо криптоборси като FTX. 

През октомври SEC глоби Кардашиян с $1.26 милиона за популяризиране на EthereumMax – криптовалута, която агенцията определи като нерегистрирана ценна книга. 

В деня на обвинението SEC пусна видеоклип с участието на Генслер, за да насърчи осведомеността за действието. Това са необичайни действия в обикновено консервативната и суха сфера на регулирането на ценните книжа. 

Този вторник Торес написа следното:

Оперативният принцип на SEC трябва да е закрилата на инвестиращата общественост, а не публичност за отговорното политическо лице.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята


Вътрешни проблеми в SEC

В писмото се правят намеци и за разногласия в самата агенция, като се обвинява политиката на Генслер, която подклажда разединение и недоволство сред служителите му. 

Ръководството на г-н Генслер доведе до фундаментална деморализация на професионалните служители в SEC до степен, която рядко се наблюдава, като генералният инспектор на SEC отчете най-високия процент на отпадане на служители от десетилетие.

Комисарят на SEC Хестър Пиърс, по-рано заяви, че подходът на Генслер „не е добър начин за регулиране“ и че много хора с право са загубили вяра в регулаторния орган. Торес сподели подобно настроение, като написа:

До каква степен деморализацията на собствените служители от страна на г-н Генслер е осакатила Комисията при изпълнението на задължението ѝ да защитава инвеститорите?

Обществеността заслужава отговор.

В понеделник представителят Торес внесе два законопроекта в Камарата на представителите, които незабавно ще въведат правила за борсите за криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери откраднаха близо $800,000 от общността на Azuki

Акаунтът в Twitter на водещия проект за незаменяеми токени (NFT) Azuki беше компрометиран в петък, в резултат на което бяха откраднати криптоактиви на стойност малко под $800,000.

януари 28, 2023 19:03 2 мин. четене

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене