НАЧАЛО Други

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

декември 8, 2022 9:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен "CZ" Джао нарече Сам Банкман-Фрийд "един от най-големите измамници в историята", след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

Той също така е майстор манипулатор, когато става въпрос за медии и ключови лидери […]„, каза CZ в Twitter, давайки своята гледна точка за някои от сценариите около внезапната имплозия миналия месец.

Сред тях CZ отхвърли твърденията, че лично той е „унищожил“ FTX с обявлението на 6 ноември, че ще ликвидира притежанията на Binance на FTT токена – криптовалутата на конкурентната борса.

„Нито един здрав бизнес не може да бъде унищожен с един туит. Въпреки това имаше туит, който можеше да го направи, туитът на Каролин 16 минути след моя на 6 ноември. Данните показват, че той е бил истинската причина хората да се откажат от FTT“, каза той, позовавайки се на публикация в Twitter от Каролин Елисън, бивш главен изпълнителен директор на сестринската търговска фирма на FTX, Alameda Research.

Други директорите критикуват подхода на SBF

Други изпълнителни директори на борси за криптовалути също осъдиха Банкман-Фрийд и разкритикуваха реакцията на срива на FTX, включително това, че медиите са били твърде благосклонни към опозорения бивш изпълнителен директор.

Главният изпълнителен директор на Kraken Джеси Пауъл нападна Банкман-Фрийд миналата седмица след появата на последния в пространството на Twitter, като заяви, че той абсолютно не разбира как работи маржин търговията.

„Той казва, че цялата борса е работила по модела на нетния капитал на сметката и всеки е можел да вземе назаем каквото и да е (в какъвто и да е размер?) от средствата на клиента или от никъде. Това не е начинът, по който трябва да се работи“, каза Пауъл.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Това вече не е крипто зима, това е касапница – блокчейн предприемач


На следващия ден той добави, че не вярва, че Банкман-Фрийд е целял да навреди на хората.

„Мисля, че просто не му е пукало или е бил безразсъдно самоуверен. Това обаче няма значение. Това, което има значение, е, че е знаел, че играе с парите на клиентите си“, каза той.

Армстронг намира това за „озадачаващо“

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг обаче заяви, че намира за „озадачаващо“, че Банкман-Фрийд вече не е задържан. Той направи коментарите си по време на срещата на върха на криптоучредителите a16z.

Армстронг използва примера с FTX, за да подкрепи аргумента си, че е необходима по-голяма регулаторна яснота за борсите.

„Крипторегулацията в САЩ е трудна за навигиране, а регулаторите досега не са успели да осигурят работеща рамка за това как тези услуги могат да се предлагат по безопасен и прозрачен начин“, написа той в статия за CNBC през ноември.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене