НАЧАЛО Други

Шокиращи действия на JPMorgan: Замразени банкови сметки и дискриминация срещу клиенти

май 20, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Шокиращи действия на JPMorgan: Замразени банкови сметки и дискриминация срещу клиенти

Републикански главни прокурори от 19 щата обвиниха JPMorgan в постоянна дискриминация срещу собствените си клиенти и закриване на банкови сметки без предварително уведомление.

Те твърдят, че практиките на банковия гигант са в противоречие с политиките на компанията за равенство. Ръководени от Даниел Камерън, главния прокурор на Кентъки, служителите на правоприлагащите органи изразиха опасенията си в писмо, адресирано до Джейми Димън, главния изпълнителен директор на JPMorgan.

The Wall Street Journal публикува писмото, в което се посочват случаите на предполагаема дискриминация от страна на JPMorgan, основана на религиозни или политически убеждения на клиентите.

Главните прокурори намират този вид дискриминация за неприемлив и настояват JPMorgan, наричана в писмото Chase, да прекрати подобно поведение и да приведе бизнес практиките си в съответствие с обявените от нея антидискриминационни политики.

Един от конкретните инциденти, споменати в писмото, е свързан с внезапното закриване на разплащателната сметка на Националния комитет за религиозна свобода (NCRF) от страна на Chase през май 2022 г.

NCRF е непартийна, религиозна организация с нестопанска цел, посветена на защитата на религиозната свобода в Америка, с членове от различни религиозни среди, като християнство, индуизъм, юдаизъм и ислям.

Когато NCRF са потърсили обяснение за закриването на сметката, служителите на Chase са ги информирали, че решението е дошло от корпоративния офис.

Изпълнителният директор на NCRF бил информиран още, че не може да им бъде предоставена допълнителна информация.

Макар да признават, че банките по принцип имат право да осъществяват дейността си по свое усмотрение, главните прокурори подчертаха, че Chase не може да твърди, че е приобщаваща, да осъжда публично дискриминацията и да обещава да предотвратява дискриминацията срещу клиентите, като същевременно не се ангажира с основните принципи на равенство и справедливо отношение.

Адвокатите твърдят още, че Chase също така е отхвърлила предложения, демонстриращи нейния ангажимент за откритост и приобщаване.

Вследствие на това те изискват от банката да оповести публично вътрешните си политики по отношение на закриването на сметки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Terra е обвинен във финансиране на опозиционна партия в Черна гора

До Куон, основател на Terraform Labs, е подложен на проверка заради предполагаеми връзки с черногорски политик.

юни 10, 2023 18:00 1 мин. четене

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.