НАЧАЛО Биткойн

Binance ще подкрепи Биткойн майнинг индустрията с $500 милиона

октомври 14, 2022 19:38 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance ще подкрепи Биткойн майнинг индустрията с $500 милиона

Binance Pool ще отпусне $500 милиона под формата на заеми в подкрепа на Биткойн майнинг индустрията като планира да пусне продукти за майнинг в облачното пространство, търсейки доставчици.

От Binance обявиха проект за отпускане на заеми на миньори с цел подпомагане добива на Биткойн (BTC) в размер на $500 милиона. Те смятат, че средствата ще помогнат за поддържане на екосистемата в добро състояние.

Като един от водещите в света пулове за добив на криптовалути, Binance Pool има отговорността да помогне за поддържането на здрава екосистема от дигитални активи. Имайки предвид настоящите пазарни условия, стартираме проект за отпускане на заеми в размер на $500 милиона в подкрепа на крипто миньорите и доставчиците на дигитална инфраструктура.

Фокуса на проекта е върху предоставянето на сигурни услуги за дългово финансиране на големите частни и публични компании за добив на Биткойн и инфраструктура за дигитални активи в световен мащаб. Отговарящите на условията кредитополучатели ще могат да вземат средства за срок от 18 до 24 месеца като лихвените проценти ще варират от 5% до 10%.

По отношение на доставчиците на услуги за майнинг в облачното пространство Binance се стреми да пусне продукти свързани със сферата. От пула желаят доставчиците да работят с тях тъй като хеширащата мощност на облачния добив ще се взима директно от добива на Биткойн и доставчиците на дигитална инфраструктура.

Още фирми навлизат в добива на Биткойн

Биткойн майнингът изглежда е интересен сред известни компании и дори държавни структури. Например Metaplanet инвестира във фирмата за крипто хардуерни технологии Fabric Systems, която има за цел да създаде енергийно ефективен хардуер за копаене на Биткойн.

Luxor, компания за крипто софтуер и услуги вече позволява на търговците да залагат на евентуалните бъдещи приходи от добива.

Аржентинската държавна енергийна компания YPF предлага енергия на международна компания за копаене на криптовалути. Това е пилотен проект с цел постигане на устойчивост.

Tрудността на добива

Тази година не беше от най-лошите за добивната индустрия на Биткойн като се има предвид крипто зимата, която пазарът преживя. Трудността на майнинга достигна исторически връх през тази година, като през последните седмици се увеличи с 13.5%, достигайки 35.61Т в сравнение с 19.8Т преди година.

По-високите стойности на трудността на добива означават, че повече миньори се включват в мрежата. Това показва оптимизъм и предлага по-добра сигурност на екосистемата. Въпреки всичко, количеството BTC държани в резерв от компаниите за добив е спаднало до най-ниското си ниво от февруари 2010 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене