НАЧАЛО Биткойн

Binance ще подкрепи Биткойн майнинг индустрията с $500 милиона

14.10.2022 19:38 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance ще подкрепи Биткойн майнинг индустрията с $500 милиона

Binance Pool ще отпусне $500 милиона под формата на заеми в подкрепа на Биткойн майнинг индустрията като планира да пусне продукти за майнинг в облачното пространство, търсейки доставчици.

От Binance обявиха проект за отпускане на заеми на миньори с цел подпомагане добива на Биткойн (BTC) в размер на $500 милиона. Те смятат, че средствата ще помогнат за поддържане на екосистемата в добро състояние.

Като един от водещите в света пулове за добив на криптовалути, Binance Pool има отговорността да помогне за поддържането на здрава екосистема от дигитални активи. Имайки предвид настоящите пазарни условия, стартираме проект за отпускане на заеми в размер на $500 милиона в подкрепа на крипто миньорите и доставчиците на дигитална инфраструктура.

Фокуса на проекта е върху предоставянето на сигурни услуги за дългово финансиране на големите частни и публични компании за добив на Биткойн и инфраструктура за дигитални активи в световен мащаб. Отговарящите на условията кредитополучатели ще могат да вземат средства за срок от 18 до 24 месеца като лихвените проценти ще варират от 5% до 10%.

По отношение на доставчиците на услуги за майнинг в облачното пространство Binance се стреми да пусне продукти свързани със сферата. От пула желаят доставчиците да работят с тях тъй като хеширащата мощност на облачния добив ще се взима директно от добива на Биткойн и доставчиците на дигитална инфраструктура.

Още фирми навлизат в добива на Биткойн

Биткойн майнингът изглежда е интересен сред известни компании и дори държавни структури. Например Metaplanet инвестира във фирмата за крипто хардуерни технологии Fabric Systems, която има за цел да създаде енергийно ефективен хардуер за копаене на Биткойн.

Luxor, компания за крипто софтуер и услуги вече позволява на търговците да залагат на евентуалните бъдещи приходи от добива.

Аржентинската държавна енергийна компания YPF предлага енергия на международна компания за копаене на криптовалути. Това е пилотен проект с цел постигане на устойчивост.

Tрудността на добива

Тази година не беше от най-лошите за добивната индустрия на Биткойн като се има предвид крипто зимата, която пазарът преживя. Трудността на майнинга достигна исторически връх през тази година, като през последните седмици се увеличи с 13.5%, достигайки 35.61Т в сравнение с 19.8Т преди година.

По-високите стойности на трудността на добива означават, че повече миньори се включват в мрежата. Това показва оптимизъм и предлага по-добра сигурност на екосистемата. Въпреки всичко, количеството BTC държани в резерв от компаниите за добив е спаднало до най-ниското си ниво от февруари 2010 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доналд Тръмп вдига мерника на Джо Байдън и каза, че бъдещето на Биткойн ще бъде създадено в САЩ

След като беше един от политиците, който често споделяше антикриптовалутните си настроения, но показа известна подкрепа, Доналд Тръмп влезе в заглавията на вестниците с последните си изявления.

15.06.2024 12:02 1 мин. четене

Най-големият телеком в Европа започва да копае Биткойн

По време на Биткойн конференцията в Прага, състояла се между 13 и 15 юни, представител на една от най-големите телекомуникационни компании в света излезе с важно съобщение.

14.06.2024 23:58 2 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.