НАЧАЛО Други

Шефът на Terraform Labs може да изтърпи присъдата си както в САЩ, така и Южна Корея

юни 8, 2023 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Шефът на Terraform Labs може да изтърпи присъдата си както в САЩ, така и Южна Корея

Според високопоставен южнокорейски прокурор съоснователят и главен изпълнителен директор на Terraform Labs, До Куон, е изправен пред потенциални правни последствия в САЩ и Южна Корея.

Понастоящем Куон е под домашен арест в Черна гора в очакване на решение за екстрадиция.

Прокурорът смята, че екстрадирането на Куон в Южна Корея би било най-подходящият начин за постигане на справедливост и обезщетение за жертвите. Южнокорейските власти вече са повдигнали обвинения на някои от съучастниците на Куон.

Сривът на екосистемата “Terra” се разследва в Южна Корея, където са проведени повечето първоначални разследвания. Местните власти в Южна Корея твърдят, че имат достъп до повече доказателства в сравнение с американските си колеги.

Съществува обаче вероятност Куон да бъде изправен пред съдебни процеси както в САЩ, така и в Южна Корея, тъй като осъденият може да бъде подложен на множество трансгранични присъди.

Ако южнокорейските власти не разгледат всички обвинения срещу Куон в рамките на САЩ, той потенциално може да бъде изпратен в САЩ за съдебно производство, след като изтърпи присъдата си в Южна Корея, която може да бъде над 40 години.

Прокурорът очаква присъдата на Куон да бъде най-дългата, произнасяна някога в Южна Корея. Студеният портфейл на Куон, съдържащ 10,000 BTC, остава непроследим.

Междувременно южнокорейските власти преразглеждат сделките за придобиване от страна на Binance в отговор на правната битка между крипто борсата и Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ.

По-конкретно комитетът за финансови услуги (FSC), южнокорейският финансов надзор, проверява придобиването от Binance на местната платформа за крипто търговия Gopax.

FSC има опасения относно предполагаемите нарушения на закона за ценните книжа от страна на Binance и искането на SEC за замразяване на активите на Binance.US, което затруднява одобряването на искането за придобиване.

Куон беше задържан в Черна гора на 23 март при опит да напусне страната, използвайки фалшиви документи.

Както американските, така и южнокорейските власти поискаха екстрадирането му. Според южнокорейския прокурор разглеждането на исканията за екстрадиция може да отнеме до девет месеца.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.