НАЧАЛО Крипто Крими

До Куон е пуснат под гаранция след ареста си в Черна гора

юни 6, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
До Куон е пуснат под гаранция след ареста си в Черна гора

До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора, след като искането му за освобождаване под гаранция в размер на около $427,900 (€400,000) беше одобрено.

Това развитие на събитията е следствие от извършената от съда проверка на имуществото му, за което е установено, че е на висока стойност.

До Куон, съосновател на Terraform Labs, очаква съдебен процес в Черна гора заедно с бившия си финансов служител Хан Чанг-Джун. Те са обвинени във фалшифициране на официални документи. Terraform Labs е компанията, отговорна за неуспешния проект за стабилни монети Terra.

Това е третата промяна в решението на съда относно освобождаването на До Куон под гаранция. Първоначално Основният съд на Подгорица, столицата на Черна гора, е разрешил освобождаването под гаранция на 12 май.
По-малко от две седмици по-късно обаче, на 25 май, Върховният съд отмени освобождаването под гаранция.

Основният въпрос, който усложнява искането за освобождаване под гаранция, е приблизителната стойност на имуществото на обвиняемия.

По време на изслушването на 11 май обвиняемите заявиха, че притежават “имущество на стойност милиони“. По-късно Върховният съд оспори тази стойност, което доведе до отмяната на гаранцията. Върховният съд заяви, че по-долната инстанция не може да приеме стойността само въз основа на изявленията на обвиняемите, а изисква конкретни доказателства.

При последното развитие на събитията стойността на имуществото им беше потвърдена чрез договор за продажба, фактури, извлечения от банкови сметки и други документи.

“Възможността обвиняемите да загубят гаранционния депозит, възлизащ на €400,000 за всеки от тях, имаше значителен възпиращ ефект, обезкуражавайки всяко желание за бягство”, заключава съдът.

Друг фактор, допринасящ за разглеждането на възможността за освобождаване под гаранция, е несигурността относно продължителността на съдебното производство поради естеството на делото.

Обвиненията са свързани с фалшифициране на официални документи, поради което съдилищата трябва да предприемат “допълнителни действия” за удостоверяване на автентичността на документите.

След като съпругата му внесе гаранцията, До Квон ще бъде освободен от затвора в Черна гора и поставен под домашен арест, наложен от полицията, заедно със съпроцесника си Хан Чанг-Джун.

И До Куон, и Хан Чанг-Джун трябва да се явят в съда на 16 юни. Ако бъдат признати за виновни, те могат да бъдат осъдени на максимална присъда от пет години затвор.

Обвиняемите разполагат с три дни, за да обжалват решението за освобождаване под гаранция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Глобиха голяма банка заради натоварване на клиенти със скрити такси и лихви

Банка с активи на обща стойност около $670 милиарда ще плати глоба в размер на няколко милиона долара, след като призна, че в продължение на няколко години е заблуждавала клиенти на кредитни карти.

октомври 1, 2023 18:00 2 мин. четене

Измамници отмъкнаха $3 милиона от крипто инвеститор

Случаите на онлайн измами застрашително нарастват, а секторът на криптовалутите се радва на повишено внимание от страна на регулаторните органи.

септември 30, 2023 21:00 2 мин. четене

Арестуваха основателят на фалиралия Three Arrows Capital

Су Джу, основателят на фалиралата крипто компания Three Arrows Capital, официално е арестуван в Сингапур. Всъщност в доклад на Bloomberg се посочва, че основателят на хедж фонда е бил задържан при опит да напусне страната.

септември 30, 2023 11:00 2 мин. четене

Съдът няма да позволи на Сам Банкман-Фрийд да бъде пуснат от ареста преди делото

Искането на Сам Банкман-Фрийд да бъде освободен от федералния затвор в Бруклин преди съдебния процес по едно от най-значимите наказателни дела в историята на САЩ беше отхвърлено от окръжния съдия Люис Каплан.

септември 29, 2023 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.