НАЧАЛО Други

Шефът на Ripple разкри въздействието на затварянето на SVB върху компанията му

март 13, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Шефът на Ripple разкри въздействието на затварянето на SVB върху компанията му

В неделя главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус, разкри въздействието на неотдавнашното затваряне на Silicon Valley Bank (SVB) върху неговата компания, само два дни след като банката беше затворена от калифорнийските регулатори и поставена под контрола на Федералната корпорация за депозитно застраховане на САЩ (FDIC).

С депозити на стойност $175 милиарда SVB беше 16-ата по големина банка в САЩ и най-голямата банка по депозити в Силициевата долина, която е дом на някои от най-големите имена в областта на технологиите, включително Ripple.

Интересно е, че само седмица преди затварянето си SVB обяви в Twitter, че за пета поредна година е попаднала в годишния списък на Forbes за най-добрите банки в Америка – туитът обаче вече е изтрит.

Според главния технологичен директор на Ripple, Дейвид Шварц, той не разбира как масовото теглене на пари от една банка може да доведе до нейната неплатежоспособност, заявявайки, че масовото теглене не би трябвало да промени нито активите, нито задълженията на банката.

Шварц обаче обясни, че SVB е била неплатежоспособна и не е оценявала по пазарни цени дългосрочните си облигации. Ripple имаше известна експозиция към SVB, тъй като тя е била банков партньор и е държала част от паричния баланс на компанията.

Въпреки това Гарлингхаус заяви, че не очаква смущения в ежедневната дейност на Ripple, тъй като те вече държат по-голямата част от своите щатски долари в по-широка мрежа от банкови партньори.

“Washington Post” съобщи, че федералните власти обмислят да защитят всички незастраховани депозити в SVB, за да предотвратят паника във финансовата система на САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Милиардер инвеститор призова за бързи действия за Silicon Valley Bank


Служители на Министерството на финансите, Федералния резерв и Федералната корпорация за застраховане на депозитите са обсъдили идеята през уикенда.

В събота FDIC започна процедура по провеждане на търг за SVB. Планът ще бъде сред потенциалните политически реакции, ако правителството не успее да намери купувач за фалиралата банка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Регулаторни пречки принуждават Bittrex да напусне американския пазар

На 31 март Bittrex, добре позната крипто борса, изпрати имейл на своите потребители, че доброволно ще спре дейността си в Съединените щати.

април 1, 2023 11:14 2 мин. четене

Binance се присъединява към FIDO Alliance в подготовка за имплементиране на ключове за достъп

Развълнувани сме да обявим, че Binance официално се присъедини към FIDO Alliance, една от най-влиятелните и най-големи асоциации, фокусирани върху разработването на стандарти за удостоверяване без парола.

април 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance отговори на обвиненията на американските сенатори

Крипто борсата Binance отговори на обвиненията, че платформата е улеснила дадени незаконни финансови дейности, отправени от американските сенатори Елизабет Уорън, Крис Ван Холен и Роджър Маршал.

март 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Задържания глава на Terra го очакват тежки условия в затвора

Според информацията До Куон, който в момента е арестуван в Черна гора и потенциално може да бъде екстрадиран в САЩ или Южна Корея, ще трябва да изтърпи тежките условия в затвора в страната.

март 31, 2023 19:00 2 мин. четене