НАЧАЛО Финтех

Шефът на BlackRock е оптимист по отношение на дигиталните активи въпреки рисковете

март 20, 2023 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Шефът на BlackRock е оптимист по отношение на дигиталните активи въпреки рисковете

Лари Финк, главен изпълнителен директор и председател на BlackRock, най-голямата компания за управление на активи в света, изрази вълнението си от развитието на сферата на дигиталните активи в годишното си писмо до инвеститорите, публикувано на 17 март 2023 г.

Финк призна, че макар Биткойн да доминира в заглавията на вестниците през изминалата година, интересните постижения се случват извън фокуса на медиите.

Финк изтъкна значителния напредък в областта на дигиталните разплащания на нововъзникващите пазари като Бразилия, Индия и Африка, които улесниха финансовото приобщаване и намалиха разходите. За разлика от тях той отбеляза, че САЩ изостават в иновациите, което води до високи разходи за плащане.

Главният изпълнителен директор на BlackRock разгледа и потенциала на токенизирането на класовете активи, което може да доведе до повишаване на ефективността на капиталовите пазари, съкращаване на веригите на стойността и подобряване на разходите и достъпа на инвеститорите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще стигне $1,000,000 сред банковата криза – Б. Сринивасан


Той изрази интереса на BlackRock към проучването на токенизацията на акции, като заяви, че компанията за управление на активи взема участие в екосистемата на дигиталните активи, особено в разрешените блокчейн системи и в токенизацията на облигации и акции.

Макар да призна повишените рискове и необходимостта от регулиране на крипто пазара, Финк остава оптимист за потенциала на дигиталните активи, тъй като индустрията продължава да узрява, а базовите технологии предлагат вълнуващи възможности за оперативни подобрения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.