НАЧАЛО Други

Инфлация, банкова криза и капиталови пазари: Прозренията на главaта на BlackRock

март 18, 2023 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инфлация, банкова криза и капиталови пазари: Прозренията на главaта на BlackRock

Главният изпълнителен директор на BlackRock, Лари Финк пише в годишното си писмо до инвеститорите за предизвикателствата, пред които са изправени както криптовалутите, така и традиционните финанси.

Той коментира всичко – от геополитическите кризи и войната в Украйна до стратегиите за растеж, дигиталните активи, инвестиционните тенденции и пазарните проучвания.

Финк се спря на регулаторния сектор, споменавайки, че BlackRock предлага над 1,300 борсово търгувани фонда (ETF), повече от всяка друга компания. Той също така прогнозира, че инфлацията ще се запази, а Федералният резерв ще продължи да се фокусира върху борбата с инфлацията и повишаването на лихвените проценти.

Главният изпълнителен директор на BlackRock смята, че днешната банкова криза ще подчертае ролята на капиталовите пазари. Тъй като банките стават все по-ограничени в кредитирането си, те ще се обръщат все повече към капиталовите пазари за финансиране.

Той се изказа положително за растежа на дигиталните активи на развиващите се пазари, особено в Индия, Бразилия и някои части на Африка.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво ще тласне Биткойн нагоре? Анализатор споделя прогноза


Финк отбеляза вълнуващото развитие, произтичащо от компютърните чипове и изкуствения интелект, прогнозирайки, че Северна Америка ще се превърне в лидер във високотехнологичното производство.

В крайна сметка Финк остава ангажиран с това да види как управляваните активи и компании се движат към важни глобални преходи, като например зелена енергия или по-интегрирани глобални финанси, към решаващите промени, които са в основата на демокрациите през 2023 г. и отвъд.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене