НАЧАЛО Алткойни

Ще изчезне ли Terra (LUNA) след скорошните събития?

май 13, 2022 18:28 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще изчезне ли Terra (LUNA) след скорошните събития?

Някои проекти са били по-сериозно засегнати от мечия пазар от други.

Въпреки това, нито една монета не е претърпяла по-големи трудности от LUNA, токенът за управление, който стои в основата на екосистемата на Terra.

LUNA се срина

Според CoinMarketCap, стабилната монета UST се търгува на $0.17 към момента на писане. Множество токени на крипто пазара бяха засегнати от пазарната волатилност, като Биткойн падна под $27,000 до 16-месечно дъно, а Етериум падна под $2,000 за първи път от юли 2021 г.

Най-голямата борса за криптовалути в света заяви, че ще прекрати фючърсните си договори с Tether (USDT), маржинирани с Terra (LUNA), след почти 100-процентово намаление на цената, което струва милиони долари на крипто общността.

Приблизително два часа след като Binance сподели за премахването, Terra затвори цялата си мрежа, оставяйки циркулиращия запас от 34 милиарда LUNA замразени, преди да го активира отново.

Binance премахва LUNA


Binance обяви, че ще премахне кръстосаните и изолирани двойки с маржин, двойките за спот търговия, BUSD безсрочните договори за монетата, като по този начин изоставят напълно доскоро популярната криптовалута.

В блог публикация, споделена в четвъртък, Binance обяви, че ще предприеме “предпазни действия” по отношение на своите безсрочни договори LUNA/USDT, като планира да премахне двойката, ако цената ѝ падне под 0.005 USDT.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн притежателите капитулират – Уили Ву

В сряда борсата промени нивата на ливъридж и маржин за договори, свързани с LUNA, като определи максималния ливъридж за позиции под 50,000 до 8х.

Като най-голямата борса за криптовалута по обем на търговия, решението на Binance засяга най-големия брой търговци. Coinbase има повече регистрирани потребители и по-голямо присъствие в Съединените щати, въпреки че LUNA никога не е била в списъка на платформата.

Главният изпълнителен директор на Terraform Labs, До Куон, представи стратегия за възстановяване на UST и LUNA. Куон препоръча масовото унищожаване на UST, за да се намали количеството на алгоритмичната стабилна монета и да се стабилизира нейната фиксация към долара.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Над 700 нови криптовалути на пазара по време на засилена волатилност

През 2022 г. крипто пазарът се характеризираше със значителна волатилност – фактор, който вероятно щеше да повлияе на новите проекти, присъединяващи се към пазара.

август 16, 2022 14:42 1 мин. четене

TVL на Tornado Cash се увеличи с повече от $140 милиона

Общата заключена стойност в Tornado Cash отбеляза ръст през юли поради подновения интерес към децентрализираното финансиране (DeFi) и някои области на криптофинансовата индустрия.

август 15, 2022 19:01 1 мин. четене

Monero завърши актуализация за сигурността на транзакциите

В събота Monero завърши обновяване на мрежата, което цели да добави повече поверителност към транзакциите в протокола.

август 15, 2022 14:42 1 мин. четене

Етериум кит прехвърля 145,000 ETH токена

Етериум портфейл, който е бил неактивен след ICO на втората по големина мрежа на пазара, се събуди внезапно и прехвърли огромно количество токени към списък с немаркирани портфейли.

август 15, 2022 13:47 1 мин. четене