НАЧАЛО Крипто Крими

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

ФБР заяви, че Lazarus Group и APT38, хакери, свързани със Северна Корея, са извършили кражбата на $100 милиона във виртуална валута от моста Horizon на Harmony през юни миналата година.

Според ФБР и Агенцията за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата (CISA) хакерската атака е била свързана с кампания за зловреден софтуер, наречена “TraderTraitor”, която е била ръководена от Корейската народнодемократична република.

ETH на стойност около $60 милиона, който хакерите са препратили през RAILGUN, борса за анонимни транзакции, “е бил замразен, в координация с някои от доставчиците на услуги за виртуални активи”, според агенцията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets


КНДР използва средствата, които придобива от подобни хакерски атаки, за да финансира програмите си за балистични ракети и оръжия за масово унищожение, твърди ФБР. Lazarus Group беше свързана с експлойта на Ronin на стойност $600 милиона през април миналата година. Правителството на САЩ предупреди, че и двете групи са свързани с таргетиране на криптофирми с цел кражба на активи по същото време, когато се случи хака на Ronin.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене