Home

Сериозно предупреждение за пазара на криптовалути от основател на хедж фонд

16.06.2024 18:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сериозно предупреждение за пазара на криптовалути от основател на хедж фонд

Куин Томпсън, основател на Lekker Capital, хедж фонд за криптовалути, издаде строго предупреждение за предстояща вълна от ликвидации на крипто пазара.

Томпсън отбеляза, че устойчивостта на пазара е колеблива, особено при основните криптовалути, поради високите нива на ливъридж и открития интерес.

Той посочи, че въвеждането на Биткойн спот ETF е променило значително динамиката на крипто пазара. В минали бичи пазари капиталът щеше да тече от Биткойн и Етериум в по-малки криптовалути, докато доверието на инвеститорите нарастваше. Тази тенденция обаче се промени.

Според Томпсън, инвеститорите с експозиция към Биткойн чрез ETF сега намират за предизвикателство да купуват алткойни от своите брокерски сметки. „Липсва търсене, което да подкрепи месечната инфлация от $3 милиарда в предлагането на алткойни, която се очаква през следващите година или две“, обясни той.

Правейки сравнение с фондовия пазар, Томпсън каза, че докато някои акции процъфтяват, други намаляват – модел, който според него ще се появи на крипто пазара. „Разпределението на капитала ще продължи да се разширява“, добави той.

Томпсън отбеляза, че притокът на ETF се е забавил и рисковите фондове набират капитал чрез разтоварване на крипто активи. Освен това, предлагането на стабилни монети, метрика, която търговците използват, за да преценят търсенето, достигна плато. „Биткойн се бори да пробие рекордните си исторически върхове въпреки няколко опита“, каза той.

Тази стагнация в търсенето вероятно ще повлияе най-много на алткойните, особено след като много крипто проекти отключват своите токени, предоставяйки на екипи и инвеститори достъп до ограничени преди това монети.

Томпсън прогнозира, че комбинацията от увеличено предлагане на токени и натиск върху продажбите от страна на рисковите капиталисти ще надделее върху повечето токени, тъй като е малко вероятно новите купувачи да се намесят. „Все още няма паника, но очаквам това да се промени скоро“, заключи той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.