Home

Сериозен спад на търговията с NFT на OpenSea

16.09.2022 7:00 4мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сериозен спад на търговията с NFT на OpenSea

Обемът на OpenSea намаля допълнително през август поради мечия тренд, обхванал крипто пространството, който се отрази негативно на общите продажби на NFT пазарите.

През последните четири години и половина OpenSea се превърна в доминиращия пазар за незаменяеми токени (NFT). Платформата за купуванe и продажба на дигитални колекционерски предмети и нейните конкурентни пазари бяха силно засегнати от негативната перспектива на крипто пазара през тази година, която засегна всички области на индустрията.

След като достигна пик от $5 милиарда през януарди, обема на продажби на OpenSea спадна рязко през август, когато платформата генерира едва $502 милиона – 89% спад за 7 месеца.

Топ колекциите в OpenSea отбелязват значителен спад в продажбите

Топ колекциите в OpenSea включват Bored Ape Yacht Club (BAYC), Otherdeed for Otherside, Mutant Ape Yacht Club (MAYC), CryptoPunks и Moonbirds. Eдинствените NFT, които не са в топ 10 на дигитални колекции по продажби за всички времена, са Ethereum Name Service, ABC, y00ts, DigiDaigaku Genesis и CLONE X – X TAKASHI MURAKAMI и други.

Броят на купувачите на BAYC изглежда намалява значително, достигайки втората си най-ниска точка миналия месец.

Въпреки нарастването на средната стойност на продажбите от по-малко от $110,000 през юни и юли до $132,598 през август, общият брой на транзакциите остана под 500, а това съответства на под $60 милиона, за втори пореден месец, което може да се счита за спад на продажбите.

CryptoPunks остава водещата NFT колекция, но през 2022 г. обемът на продажбите намалява. Колекцията не е надхвърляла $150 милиона в месечни продажби тази година, като $124 милиона бяха нейният връх през януари. Обемът спадна до най-ниската си точка за последните 19 месеца през август – приблизително $25 милиона.

След като счупи многобройни рекорди през първия си месец като търгуемo NFT през май с продажби за около $944 милиона, Otherdeed from Otherside също отбеляза спад в месечния си обем.

Малко проекти в NFT пространството започват своето пътешествие с повече от 20,000 купувачи и имат средна стойност на продажбата от над $20,000. След като преминаха с мъка през мечия пазар през последните четири месеца, продажбите на Otherdeed паднаха под $30 милиона през август – спад от 97%.

Обемът на OpenSea корелира с продажбите на глобалния NFT пазар

Наблюдава се постоянен спад в месечния обем на пазарите на незаменимите токени и същият модел се отразява на глобалните продажби на NFT.

Тъй като OpenSea регистрира $502 милиона през август, глобалните продажби спаднаха със 7% от $682 милиона през юли до около $634 милиона.

Въпреки че обемът е спаднал с над 80% от тазгодишния връх през август, OpenSea все още води в класацията на NFT пазарите с най-голям месечен обем.

Общия регистриран обем на NFT пазарите, е $613 милиона.

През август OpenSea контролира 82% от пазара на незаменяеми токени, с обем от около $502 милиона.

Magic Eden зае второто място с около $66 милиона. Други конкуренти като LooksRare, Solanart, Foundation и Nifty Gateway регистрираха сравнително по-малки обеми.

X2Y2 се изкачва в класацията

В рамките на последните 30 дни (към момента на публикуване) X2Y2, NFT пазар, който стартира през февруари тази година, надмина OpenSea по обем. Приблизително $340 милиона от 80,000 транзакции и 19,000 потребители.

За същия период OpenSea генерира около $334 милиона от 265,000 потребители в около 1.6 милиона транзакции.

Голяма част от обема на X2Y2 идва от пускането на Tokenomics 2.0, което намали таксите за трансакциите до 0. Това беше направено стратегически, за да се насърчи обявяването и търговията с висококачествени дигитални колекционерски предмети на платформата, както и да се възнаградят активните потребители за тяхната лоялност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Късно ли е да се купи Биткойн (BTC)?


За момента OpenSea остава кралят на NFT платформите, но времето ще покаже дали X2Y2 или Solana, или подобни вериги ще го изместят от челното мястото.

Ще продължи ли мечия тренд на NFT пазара

Парса Абаси, основател на LivelyVerse, сподели мнението си за бъдещето на NFT пазара.

Не можем да отречем факта, че това е мечи пазар, а мечият пазар засяга цялото крипто пространство. NFT също са част от това пространство. Освен това има и други причини. От една страна, сезонът и собствениците, които виждат по-скоро загуби, отколкото печалби, могат да бъдат една от причините. Все пак никога не трябва да забравяме, че на финансовите пазари стадното поведение е широко разпространено. Когато акциите, токените или незаменяемите токени започнат да носят пари на инвеститорите, други хора също внасят пари с надеждата за печалба – и именно това предизвиква срив на пазара.

Според мен хората трябва да инвестират парите си в ценни неща и жизнеспособни проекти и да вземат инвестиционни решения въз основа на логиката. Смятам, че дигиталните маймуни не са добър избор. Би трябвало да е нещо, което е носител на стойност. Тъй като кризата и спадът предстоят, инвеститорите насочват вниманието си към облигациите. Така че се очаква парите да не останат в NFT. В края на краищата това може да бъде стрес тест за непаричните платежни инструменти, при който ще видим дали те могат да бъдат съхранител на стойност или не.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Камала Харис е готова за президентската надпревара: Какъв е планът ѝ?

Камала Харис може да се кандидатира за президент на Демократическата партия и да замени Джо Байдън. Тази промяна повдига въпроси относно нейните икономически политики и тяхното въздействие върху САЩ.

23.07.2024 21:00 2мин. четене

Доналд Тръмп отрече слуховете, че министър на финансите ще бъде директора на JPMorgan или BlackRock

Неотдавна в социалните мрежи се появиха слухове, че Доналд Тръмп иска да назначи Джейми Даймън от JPMorgan или Лари Финк от BlackRock за министър на финансите.

23.07.2024 19:45 1мин. четене

Глобиха най-големият копач на Биткойн (BTC) със $139 милиона

Marathon Digital Holdings, най-големият копач на Биткойн (BTC), листнат на NASDAQ, беше глобен със $139 милиона за нарушаване на споразумение.

23.07.2024 19:30 1мин. четене

Алткойн сезонът идва според експерт от екипа на Shiba Inu

Експертът по маркетинг в социалните медии на екипа на Shiba Inu (SHIB), известен на общността като “Lucie”, наскоро публикува туит, в който отправи оптимистично послание към поддръжниците на Shiba Inu.

23.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.