НАЧАЛО Биткойн

Късно ли е да се купи Биткойн (BTC)?

септември 15, 2022 21:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Късно ли е да се купи Биткойн (BTC)?

Въпреки че пазарът на криптовалути в момента преминава през труден период, някои инвеститори предричат светло бъдеще за Биткойн, надявайки се да натрупат колкото се може повече, преди да е станало твърде късно.

Обстоятелствата изглежда работят в тяхна полза, тъй като пазарната капитализация на Биткойн в момента се равнява на едва 0.1% от общото световно богатство, според данни, извлечени на 14 септември от аналитичната платформа PricedInBitcoin21.

По-конкретно, към момента на публикуване общото световно богатство се оценява на около $418.3 трилиона, докато пазарната капитализация на Биткойн възлиза на близо $390 милиарда, според комбинираните данни на PricedInBitcoin21 и CoinMarketCap.

Биткойн спрямо световното богатство и активите на американските банки

В сравнение с активите на търговските банки със седалище в САЩ съотношението е малко по-високо, тъй като пазарната капитализация на Биткойн се равнява на 1.7% от авоарите на американските търговски банки, изразени в щатски долари.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Пазарът все още не е достигнал дъно, според Уили Ву


Заслужава да се отбележи също така, че Биткойн регистрира значителни печалби, превъзхождайки други класове активи, включително акциите на пет водещи банки, въпреки ясно изразената си волатилност и значителните разпродажби.

Интерес на инвеститорите и анализ на цените

Стратегът на Bloomberg Intelligence Майк МакГлоун предположи, че BTC и ETH може и да демонстрират сила покрай евентуално повишаване на лихвените проценти, позовавайки се на текущите дейности около двата актива, каза той по време на интервю за The Wolf of All Streets на 13 септември.

Според МакГлоун текущите пазарни условия са критични показатели за покачването на цените на Биткойн и Етериум, като отбеляза, че настоящите дъна създават основа за евентуално рали.

Междувременно инвеститорският интерес към купуването на Биткойн остава нисък в сравнение с времето, когато стойността на актива се повишаваше, тъй като инвеститорите вероятно изчакват потенциално дъно. Макар да е трудно точно да се определи дъно, силен спад на цената вероятно ще мотивира много хора да купят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: 60% от финансовите съветници са с бичи настроения

Петото годишно проучване Bitwise/VettaFi 2023 Benchmark Survey, проведено сред над 400 финансови консултанти, установи, че тези институции остават силно ангажирани с криптовалутите въпреки спада в цените на Биткойн (BTC) и други криптовалути.

януари 27, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: „Сега е времето за натрупване“, твърди стратег на Bloomberg

Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence Майк МакГлоун каза, че Биткойн (BTC) вероятно ще достигне шестцифрена стойност, но кога?

януари 27, 2023 7:05 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Tesla продължавa да държи 9,720 BTC въпреки трудната 2022 г.

Производителят на електромобили Tesla продължава да държи приблизително 9,720 Биткойна (BTC), губейки $34 милиона от инвестицията си поради спада на цените към края на 2022 г.

януари 26, 2023 17:00 2 мин. четене