Home

Късно ли е да се купи Биткойн (BTC)?

15.09.2022 21:13 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Късно ли е да се купи Биткойн (BTC)?

Въпреки че пазарът на криптовалути в момента преминава през труден период, някои инвеститори предричат светло бъдеще за Биткойн, надявайки се да натрупат колкото се може повече, преди да е станало твърде късно.

Обстоятелствата изглежда работят в тяхна полза, тъй като пазарната капитализация на Биткойн в момента се равнява на едва 0.1% от общото световно богатство, според данни, извлечени на 14 септември от аналитичната платформа PricedInBitcoin21.

По-конкретно, към момента на публикуване общото световно богатство се оценява на около $418.3 трилиона, докато пазарната капитализация на Биткойн възлиза на близо $390 милиарда, според комбинираните данни на PricedInBitcoin21 и CoinMarketCap.

Биткойн спрямо световното богатство и активите на американските банки

В сравнение с активите на търговските банки със седалище в САЩ съотношението е малко по-високо, тъй като пазарната капитализация на Биткойн се равнява на 1.7% от авоарите на американските търговски банки, изразени в щатски долари.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Пазарът все още не е достигнал дъно, според Уили Ву


Заслужава да се отбележи също така, че Биткойн регистрира значителни печалби, превъзхождайки други класове активи, включително акциите на пет водещи банки, въпреки ясно изразената си волатилност и значителните разпродажби.

Интерес на инвеститорите и анализ на цените

Стратегът на Bloomberg Intelligence Майк МакГлоун предположи, че BTC и ETH може и да демонстрират сила покрай евентуално повишаване на лихвените проценти, позовавайки се на текущите дейности около двата актива, каза той по време на интервю за The Wolf of All Streets на 13 септември.

Според МакГлоун текущите пазарни условия са критични показатели за покачването на цените на Биткойн и Етериум, като отбеляза, че настоящите дъна създават основа за евентуално рали.

Междувременно инвеститорският интерес към купуването на Биткойн остава нисък в сравнение с времето, когато стойността на актива се повишаваше, тъй като инвеститорите вероятно изчакват потенциално дъно. Макар да е трудно точно да се определи дъно, силен спад на цената вероятно ще мотивира много хора да купят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Биткойн: Оптимистична прогноза за втората половина на 2024 г.

В неотдавнашна актуализация Майкъл ван де Поуп, известен крипто анализатор, сподели оптимистичната си прогноза за представянето на Биткойн през втората половина на 2024 г.

18.07.2024 8:00 1мин. четене

Бомбастична прогноза за цената на Етериум след старта на търговията с ETF

Мат Хоуган, главен инвестиционен директор в Bitwise Asset Management, прогнозира, че цената на Етериум може да се покачи след старта на Етериум ETF.

17.07.2024 22:00 2мин. четене

Биткойн е готов за трети параболичен скок през настоящия цикъл според експерт

Известният крипто стратег Кевин Свенсън подчерта, че Биткойн (BTC) може да навлезе в третата си параболична фаза в рамките на настоящия пазарен цикъл, като направи сравнение с историческото му представяне през 2017 г.

17.07.2024 18:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.