НАЧАЛО Биткойн

Късно ли е да се купи Биткойн (BTC)?

септември 15, 2022 21:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Късно ли е да се купи Биткойн (BTC)?

Въпреки че пазарът на криптовалути в момента преминава през труден период, някои инвеститори предричат светло бъдеще за Биткойн, надявайки се да натрупат колкото се може повече, преди да е станало твърде късно.

Обстоятелствата изглежда работят в тяхна полза, тъй като пазарната капитализация на Биткойн в момента се равнява на едва 0.1% от общото световно богатство, според данни, извлечени на 14 септември от аналитичната платформа PricedInBitcoin21.

По-конкретно, към момента на публикуване общото световно богатство се оценява на около $418.3 трилиона, докато пазарната капитализация на Биткойн възлиза на близо $390 милиарда, според комбинираните данни на PricedInBitcoin21 и CoinMarketCap.

Биткойн спрямо световното богатство и активите на американските банки

В сравнение с активите на търговските банки със седалище в САЩ съотношението е малко по-високо, тъй като пазарната капитализация на Биткойн се равнява на 1.7% от авоарите на американските търговски банки, изразени в щатски долари.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Пазарът все още не е достигнал дъно, според Уили Ву


Заслужава да се отбележи също така, че Биткойн регистрира значителни печалби, превъзхождайки други класове активи, включително акциите на пет водещи банки, въпреки ясно изразената си волатилност и значителните разпродажби.

Интерес на инвеститорите и анализ на цените

Стратегът на Bloomberg Intelligence Майк МакГлоун предположи, че BTC и ETH може и да демонстрират сила покрай евентуално повишаване на лихвените проценти, позовавайки се на текущите дейности около двата актива, каза той по време на интервю за The Wolf of All Streets на 13 септември.

Според МакГлоун текущите пазарни условия са критични показатели за покачването на цените на Биткойн и Етериум, като отбеляза, че настоящите дъна създават основа за евентуално рали.

Междувременно инвеститорският интерес към купуването на Биткойн остава нисък в сравнение с времето, когато стойността на актива се повишаваше, тъй като инвеститорите вероятно изчакват потенциално дъно. Макар да е трудно точно да се определи дъно, силен спад на цената вероятно ще мотивира много хора да купят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.