НАЧАЛО Крипто Крими

Сериозен ръст на крипто хаковете и измамите в началото на 2024 година

01.03.2024 21:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сериозен ръст на крипто хаковете и измамите в началото на 2024 година

През 2024 г. пазарът на криптовалути отбеляза значително увеличение на загубите, дължащи се на хакове и rug-pull измами, на обща стойност над $200 милиона в 32 инцидента, според неотдавнашен доклад на компанията за блокчейн сигурност Immunefi.

Това представлява забележителен ръст от 15.4% в сравнение със същия период на 2023 г., когато загубите възлизат на $173 милиона.

През февруари се наблюдава значим спад в кражбите на криптовалути, като в 12 конкретни инцидента са загубени над $67 милиона, което представлява почти 50% намаление в сравнение с общия размер от $133 милиона през януари. Най-голямата единична загуба през тази година е настъпила по време на кибератака срещу PlayDapp, платформа за крипто игри, в резултат на която са откраднати $32.3 милиона.

Етериум се превърна в основна мишена за хакерите, преживявайки 12 атаки, които съставляват над 85% от общите загуби за годината.

Въпреки предизвикателствата, породени от пробивите в сигурността, устойчивостта на пазара на криптовалути остава очевидна. Тъй като приемането на криптовалути продължава да се разширява и се появяват нови технологии, общността трябва да остане адаптивна и проактивна в справянето с променящите се рискове.

Сътрудничеството между участниците в сектора, регулаторните органи и експертите по киберсигурност е от съществено значение за разработването на ефективни стратегии за борба с възникващите заплахи.

Разпространението на хакерски атаки и експлойти подчертава спешната необходимост от всеобхватни мерки за сигурност в индустрията на криптовалутите. Макар че инцидентите могат да представляват краткосрочни неуспехи, проактивните усилия за подобряване на киберсигурността и регулаторните рамки са от решаващо значение за дългосрочната устойчивост и доверие.

Като насърчават културата на прозрачност, отчетност и устойчивост, заинтересованите страни могат колективно да укрепят основите на крипто екосистемата и да смекчат въздействието на злонамерените дейности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, създаде стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

16.04.2024 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Съюзът призовава Близкия изток да зареже долара в търговията с петрол

Напрежението в Близкия изток нараства след серия от над 300 ракетни атаки с дронове, извършени от Иран срещу Израел, които бяха прихванати от защитната система “Железен купол”.

16.04.2024 7:00 1 мин. четене

Ето към кои крипто акции да се насочите през април

През изминалата година пазарът на криптовалути отбеляза съживяване след период на охлаждане през 2022 г., задвижван от фактори като регулаторни одобрения на спот Биткойн ETF и очакване на по-ниски лихвени проценти.

15.04.2024 19:20 2 мин. четене

БРИКС: Китай продължава да доминира в рамките на съюза

Създаването на БРИКС, която първоначално включваше Бразилия, Русия, Индия и Китай, може да се проследи до публикация от 2001 г. на икономиста от Goldman Sachs Джим О’Нийл.

15.04.2024 18:34 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.