НАЧАЛО Други

Сенатори разпитват Зъкърбърг за борбата с крипто измами

септември 11, 2022 11:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сенатори разпитват Зъкърбърг за борбата с крипто измами

Сенатори пишат на Зъкърбърг за информация относно усилията на Meta за борба с измамите с криптовалути на своята социални медийни платформи.

Главният изпълнителен директор на Meta Platforms Марк Зъкърбърг беше попитан в писмо от група сенатори от Демократическата партия какво прави компанията му, за да се бори с измамите с криптовалути в платформите си Facebook, Instagram и WhatsApp.

Данните на Федералната търговска комисия показват, че 49% от докладите за измами с криптовалути са посочили измами, възникнали в социалните медии от 1 януари 2021 г. до 31 март 2022 г. Това е струвало на потребителите около $417 милиона, се отбелязва в писмото на шестимата членове на Банковата комисия на Сената.

Сенаторите бяха ръководени от Боб Менендес от Ню Джърси и включваха Шеррод Браун от Охайо, Елизабет Уорън от Масачузетс, Даян Файнщайн от Калифорния, Бърни Сандърс от Върмонт и Кори Букър от Ню Джърси.

В писмото с дата 8 септември се изисква подробна писмена информация до 24 октомври на редица запитвания, включително текущите политики на Meta за откриване и отстраняване на крипто измамници от нейните платформи, процедурите за проверка на крипто реклами, политиките за отстраняване на измамници от платформите, как Meta си сътрудничи с правоприлагащите органи за проследяване на измамници и други въпроси.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще направи финална корекция тази година – Б. Коуен


През март Австралийската комисия за защита на конкуренцията и потребителите насочи вниманието си към платформите. Тя заяви, че предприема правни действия срещу Meta, твърдейки, че компанията е подвела потребителите на Facebook, като е публикувала реклами за крипто измами с участието на местни публични личности, които не са дали съгласието си за участие в съдържанието.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Паника на крипто пазарите: Инвеститори теглят средствата си от Binance и Coinbase

Coinbase и Binance наскоро бяха изправени пред правни предизвикателства от страна на Комисията за ценни книжа и борси, което доведе до значителни последици в света на криптовалутите.

юни 7, 2023 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Санкциите на Запада срещу Русия укрепват търговията в алианса

Санкциите, наложени на Русия от Америка, след нахлуването ѝ в Украйна, изглежда имат непредвидени последици.

юни 7, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.