НАЧАЛО Други

Сенатори разпитват Зъкърбърг за борбата с крипто измами

септември 11, 2022 11:37 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сенатори разпитват Зъкърбърг за борбата с крипто измами

Сенатори пишат на Зъкърбърг за информация относно усилията на Meta за борба с измамите с криптовалути на своята социални медийни платформи.

Главният изпълнителен директор на Meta Platforms Марк Зъкърбърг беше попитан в писмо от група сенатори от Демократическата партия какво прави компанията му, за да се бори с измамите с криптовалути в платформите си Facebook, Instagram и WhatsApp.

Данните на Федералната търговска комисия показват, че 49% от докладите за измами с криптовалути са посочили измами, възникнали в социалните медии от 1 януари 2021 г. до 31 март 2022 г. Това е струвало на потребителите около $417 милиона, се отбелязва в писмото на шестимата членове на Банковата комисия на Сената.

Сенаторите бяха ръководени от Боб Менендес от Ню Джърси и включваха Шеррод Браун от Охайо, Елизабет Уорън от Масачузетс, Даян Файнщайн от Калифорния, Бърни Сандърс от Върмонт и Кори Букър от Ню Джърси.

В писмото с дата 8 септември се изисква подробна писмена информация до 24 октомври на редица запитвания, включително текущите политики на Meta за откриване и отстраняване на крипто измамници от нейните платформи, процедурите за проверка на крипто реклами, политиките за отстраняване на измамници от платформите, как Meta си сътрудничи с правоприлагащите органи за проследяване на измамници и други въпроси.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще направи финална корекция тази година – Б. Коуен


През март Австралийската комисия за защита на конкуренцията и потребителите насочи вниманието си към платформите. Тя заяви, че предприема правни действия срещу Meta, твърдейки, че компанията е подвела потребителите на Facebook, като е публикувала реклами за крипто измами с участието на местни публични личности, които не са дали съгласието си за участие в съдържанието.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase са изправени пред дело за $350 милиона

Най-голямата крипто борса в САЩ Coinbase е съдена от друга крипто компания, която твърди, че фирмата е нарушила патентованата ѝ технология за трансфер на криптовалути.

септември 26, 2022 9:30 1 мин. четене

Кредиторите подкрепят плана за реструктуриране на CoinFlex

Кредиторите на CoinFlex подкрепиха плановете за преструктуриране на крипто борсата в първите часове на гласуването.

септември 26, 2022 8:05 1 мин. четене

Краят е тук, предупреждава Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки – авторът на книгата за лични финанси „Богат татко, беден татко“ – отново сподели коментари за влошените икономически обстоятелства. 

септември 25, 2022 19:49 1 мин. четене

Пентагонът ще търси заплахи за националната сигурност в крипто пространството

Според доклад, публикуван в петък от The Washington Post, Пентагонът, централата на Министерството на отбраната на САЩ, е стартирал нова програма за преглед на различни криптовалути и определяне на заплахите, които те могат да представляват за националната сигурност.

септември 25, 2022 14:26 1 мин. четене