НАЧАЛО Други

Сенатори разпитват Зъкърбърг за борбата с крипто измами

11.09.2022 11:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сенатори разпитват Зъкърбърг за борбата с крипто измами

Сенатори пишат на Зъкърбърг за информация относно усилията на Meta за борба с измамите с криптовалути на своята социални медийни платформи.

Главният изпълнителен директор на Meta Platforms Марк Зъкърбърг беше попитан в писмо от група сенатори от Демократическата партия какво прави компанията му, за да се бори с измамите с криптовалути в платформите си Facebook, Instagram и WhatsApp.

Данните на Федералната търговска комисия показват, че 49% от докладите за измами с криптовалути са посочили измами, възникнали в социалните медии от 1 януари 2021 г. до 31 март 2022 г. Това е струвало на потребителите около $417 милиона, се отбелязва в писмото на шестимата членове на Банковата комисия на Сената.

Сенаторите бяха ръководени от Боб Менендес от Ню Джърси и включваха Шеррод Браун от Охайо, Елизабет Уорън от Масачузетс, Даян Файнщайн от Калифорния, Бърни Сандърс от Върмонт и Кори Букър от Ню Джърси.

В писмото с дата 8 септември се изисква подробна писмена информация до 24 октомври на редица запитвания, включително текущите политики на Meta за откриване и отстраняване на крипто измамници от нейните платформи, процедурите за проверка на крипто реклами, политиките за отстраняване на измамници от платформите, как Meta си сътрудничи с правоприлагащите органи за проследяване на измамници и други въпроси.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще направи финална корекция тази година – Б. Коуен


През март Австралийската комисия за защита на конкуренцията и потребителите насочи вниманието си към платформите. Тя заяви, че предприема правни действия срещу Meta, твърдейки, че компанията е подвела потребителите на Facebook, като е публикувала реклами за крипто измами с участието на местни публични личности, които не са дали съгласието си за участие в съдържанието.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто платформата ByBit отрича слуховете за несъстоятелност

Слуховете за несъстоятелността на Bybit предизвикаха паника в крипто общността, предизвикана от грешка в платформата за ончейн анализи на Arkham.

23.05.2024 23:00 2 мин. четене

Икономиката на ОАЕ отбеляза ръст от 4.3% за последното тримесечие на 2023 година

По предварителни данни на правителството икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е разширила с 4.3% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2023 г., като икономическият растеж, който не е свързан с петрола, значително изпреварва общия БВП.

23.05.2024 22:30 1 мин. четене

Binance разкри второто раздаване на токени от своя Megadrop – какво трябва да знаем

Binance раздвижва света на криптовалутите с въвеждането на втория проект в иновативната си airdrop платформа – Binance Megadrop.

23.05.2024 21:30 2 мин. четене

Петрол: Прогноза за цената на Брент в краткосрочен план

В неотдавнашен анализ брокерската компания Emkay прогнозира, че цените на петрола сорт “Брент” ще се колебаят между $83 и $92 за барел в краткосрочен план, в очакване на допълнителна оценка.

23.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.