НАЧАЛО Други

Сенатори разпитват Зъкърбърг за борбата с крипто измами

септември 11, 2022 11:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сенатори разпитват Зъкърбърг за борбата с крипто измами

Сенатори пишат на Зъкърбърг за информация относно усилията на Meta за борба с измамите с криптовалути на своята социални медийни платформи.

Главният изпълнителен директор на Meta Platforms Марк Зъкърбърг беше попитан в писмо от група сенатори от Демократическата партия какво прави компанията му, за да се бори с измамите с криптовалути в платформите си Facebook, Instagram и WhatsApp.

Данните на Федералната търговска комисия показват, че 49% от докладите за измами с криптовалути са посочили измами, възникнали в социалните медии от 1 януари 2021 г. до 31 март 2022 г. Това е струвало на потребителите около $417 милиона, се отбелязва в писмото на шестимата членове на Банковата комисия на Сената.

Сенаторите бяха ръководени от Боб Менендес от Ню Джърси и включваха Шеррод Браун от Охайо, Елизабет Уорън от Масачузетс, Даян Файнщайн от Калифорния, Бърни Сандърс от Върмонт и Кори Букър от Ню Джърси.

В писмото с дата 8 септември се изисква подробна писмена информация до 24 октомври на редица запитвания, включително текущите политики на Meta за откриване и отстраняване на крипто измамници от нейните платформи, процедурите за проверка на крипто реклами, политиките за отстраняване на измамници от платформите, как Meta си сътрудничи с правоприлагащите органи за проследяване на измамници и други въпроси.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще направи финална корекция тази година – Б. Коуен


През март Австралийската комисия за защита на конкуренцията и потребителите насочи вниманието си към платформите. Тя заяви, че предприема правни действия срещу Meta, твърдейки, че компанията е подвела потребителите на Facebook, като е публикувала реклами за крипто измами с участието на местни публични личности, които не са дали съгласието си за участие в съдържанието.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене

FTX публикува пълен списък на своите кредитори

Публикуван е пълен списък на кредиторите, на които управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса – FTX дължи пари.

януари 26, 2023 12:23 2 мин. четене

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене