НАЧАЛО Други

Сенатор Елизабет Уорън започна разследване на Binance

март 7, 2023 10:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сенатор Елизабет Уорън започна разследване на Binance

Американският сенатор Елизабет Уорън започна разследване на борсата за криптовалути Binance и нейното американско подразделение Binance.US.

В отворено писмо, адресирано до главния изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао и главния изпълнителен директор на Binance.US Брайън Шрьодер, Уорън повдигна въпроси относно финансите и операциите на компаниите.

Уорън изрази загриженост относно предполагаемите опити на Binance да заобиколи финансовите разпоредби и липсата на прозрачност.

Тя е обвинила компаниите, че не разполагат с необходимото разделение, което твърдят, че имат, като е посочила примера с фалиралата криптоборса FTX и нейното дъщерно дружество FTX.US.

В писмото си Уорън е изброила седем искания за информация от Джао и Шрьодер. Тя е поискала пълни копия на всички счетоводни баланси от 2017 г. досега, оценка на броя и процента на базираните в САЩ потребители, както и информация за плана от 2018 г. за създаване на дружество, наречено “Tai Chi entity”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Институционалните инвеститори все повече следят алткойните


Уорън е поискала също така информация за политиките на компаниите за борба с прането на пари, всички съобщения относно KYC проверките и пълен списък на базираните в САЩ платформи, които са използвали Binance.com за услуги за търговия или кредитиране.

Разследването на Уорън може да има значителни последици за Binance и Binance.US и предстои да видим как компаниите ще отговорят на нейните искания за информация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Регулаторни пречки принуждават Bittrex да напусне американския пазар

На 31 март Bittrex, добре позната крипто борса, изпрати имейл на своите потребители, че доброволно ще спре дейността си в Съединените щати.

април 1, 2023 11:14 2 мин. четене

Binance се присъединява към FIDO Alliance в подготовка за имплементиране на ключове за достъп

Развълнувани сме да обявим, че Binance официално се присъедини към FIDO Alliance, една от най-влиятелните и най-големи асоциации, фокусирани върху разработването на стандарти за удостоверяване без парола.

април 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance отговори на обвиненията на американските сенатори

Крипто борсата Binance отговори на обвиненията, че платформата е улеснила дадени незаконни финансови дейности, отправени от американските сенатори Елизабет Уорън, Крис Ван Холен и Роджър Маршал.

март 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Задържания глава на Terra го очакват тежки условия в затвора

Според информацията До Куон, който в момента е арестуван в Черна гора и потенциално може да бъде екстрадиран в САЩ или Южна Корея, ще трябва да изтърпи тежките условия в затвора в страната.

март 31, 2023 19:00 2 мин. четене