НАЧАЛО Биткойн

Институционалните инвеститори все повече следят алткойните

март 6, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Институционалните инвеститори все повече следят алткойните

Дуонг, ръководител на институционалните проучвания в Coinbase, коментира институционалните инвестиции в криптовалути отвъд Биткойн и Етериум.

Според него почти половината от всички институционални потоци в Coinbase се насочват към алткойни, което предполага, че институционалните инвеститори са по-отворени за проучване на криптовалути извън двата най-големи дигитални актива, отколкото някои хора може би осъзнават.

В предаване с крипто анализатора Скот Мелкер, Дуонг обясни, че макар че Биткойн и Етериум все още представляват по-голямата част от институционалните инвестиционни потоци в Coinbase, останалите 45% се разпределят към други криптовалути.

Той добави, че макар инвеститорите да обръщат внимание на случващото се с Етериум и предстоящата актуализация “Shanghai” (Шанхай), те също така се интересуват от проучване на по-широката крипто екосистема отвъд BTC и ETH.

Дуонг отбеляза, че пазарните условия за криптовалутите в момента са несигурни поради макрофактори, сезонност и потенциал за декорелация на криптоактивите от други рискови активи.

Той предположи, че по-слабият период за рисковите активи, който настъпва между момента, в който хората получават своите бонуси, и преди данъчния сезон, може да е допринесъл за настоящите пазарни условия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще се изстреля около следващия халвинг- твърди PlanB


Въпреки настоящата пазарна несигурност, обаче, Дуонг остана оптимист по отношение на потенциала на криптовалутите като заяви, че корелацията между криптовалутите и другите рискови активи се понижава. Това предполага, че иновативните активи могат да се превърнат в отделен клас активи с уникални характеристики, които ги правят по-малко зависими от традиционните рискови фактори.

По този начин институционалните инвеститори може да са по-склонни да проучват тези активи и да диверсифицират портфейлите си с криптовалути извън Биткойн и Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Кои крипто проекти се разработват най-активно в момента?

Santiment, компания, занимаваща се с крипто анализи, определи Polkadot (DOT), Kusama (KSM) и Cardano (ADA) като водещите криптовалути по отношение на забележителната активност на разработчици в GitHub.

март 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Добивът на Биткойн става все по-доходоносен – каква е причината?

От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрекъснато се увеличава, а през последните 48 часа достигна нов връх от 400 EH/s.

март 26, 2023 19:00 2 мин. четене

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене