НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Сега ли е моментът да се купува Биткойн?

ЮЛИ. 11, 2019 15:41 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сега ли е моментът да се купува Биткойн?

За радост на Биткойн инвеститорите, цената на флагманската криптовалута се увеличи значително от началото на април.

Всеки път, когато инвестицията се удвои или дори утрои в течение на фискалното тримесечие, това е повод за празнуване на дългосрочните инвеститори.

Това обаче е особено вярно само за Биткойн. След този тежък мечи пазар от 2018 г., на който станахме свидетели, този подем е добре дошъл.

В рамките на шест седмици, цената на биткойн се удвои до приблизително $8,000. След период, в който цената се движеше в диапазона $8,000, Биткойн се изстреля с още $4,000, достигайки диапазон от $11,000 - $13,000, където се намира и в момента.

Експертни прогнози


Инвеститорите отдавна са убедени, че "затишието" в стойността на Биткойн през изминалата година е напълно временно. Майкъл Новаграц, главен изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че BTC ще достигне нови върхове от  $20,000 и повече. Той очаква това увеличение на цените да стане в рамките на следващите 18 месеца.

Оценката на Новограц е по-консервативна, особено след като той също така споменава за малката вероятност други криптовалути, които да последват при подобен бърз темп.

Независимо от всичко, сега изглежда е най-доброто време да инвестирате в Биткойн.

Нарастването на цените е съчетано с последните новини, насочени към основните финансови възможности за криптовалутите. Съобщението на Facebook от 18 юни за предстоящото пускане на тяхната стабилна монета Libra, която ще се подкрепи от гиганти като Mastercard, Visa, PayPal, Stripe и PayU, привлече вниманието на медиите.

Между тези новини и повишаващата се цена на криптовалута, традиционните фиатни инвеститори взеха под внимание крипто индустрията. Интересът към инвестиране в дигитални валути нараства.

В края на юни, милиардерът Хенри Кравис, съосновател на световната инвестиционна компания KKR & Co. и известен инвеститор и филантроп, инвестира в криптовалутен фонд чрез нова криптовалутна инвестиционна фирма ParaFi Capital. Говорителите на фонда и на Кравис все още не предоставят подробности за инвестицията.

Това не е първата интеракция на Кравис с света на криптовалутите. Основателят на ParaFi Capital и CIO, Бен Форман, първоначално работеше за KKR. Според Форман, ParaFi е моделиран като KKR, но специално насочен към криптовалутите. Той заяви:

Докато си играех с идеята да преследвам блокчейн инвестирането в KKR, за мен беше ясно, че фирмата не осигурява оптималния формат за това. Вместо да преследваме крипто в KKR, исках да построя KKR на криптовалутите.


Интелигентно инвестиране


ParaFi не е единственият нов инвестиционен посредник, посветен на проекти в блокчейн екосистемата. Наскоро се появиха редица нови мениджъри на дигитални валутни активи, посветени на възможностите за криптовалутни инвестиции.

Единственият начин за оцеляване и процъфтяване на блокчейн фирма в днешно време е с интересна концепция, която очевидно отговаря на неудовлетворена нужда. Няколко фирми, които отговарят на тези критерии, се "появиха на сцената".

AMFIEX се рекламира като първия в света псевдоанонимен блокчейн фонд за търговия. Изцяло децентрализирана и максимално прозрачна, инвестиционната платформа е готова да се обърне към крипто пуристите.

Освен това, единствената такса, която платформата заплаща, е 20% печалба. Това е освежаваща промяна от други платформи, където понякога изглежда, че всичко се таксува.


Grayscale Investments е една такава фирма. Компанията за управление на активи е посветена на твърдото убеждение, че индустрията за злато с капитализация от $7 трилиона ще бъде заменена от Биткойн, която в момента е на стойност $92 милиарда.

Въпреки огромното ценово несъответствие, което понастоящем съществува между двата пазара, от Grayscale вярват, че тази промяна скоро ще настъпи. Компанията основава това на естествената траектория на днешното общество. Поколенията, отглеждани с осъзнаване на стойността на дигиталните активи от всякакъв вид и без златния стандарт, се поддават на този неизбежен резултат.

Фирми като тези се борят срещу подобни на Gemini, които са напълно централизирани.

Откриване на възможности


Други въпроси в рамките на платформите за търговия и инвестиционните фирми, като например нарастващото изчезване на активите на инвеститорите или разкритието, че повечето криптовалутни сделки са напълно фалшиви, създадоха зряла индустрия за нови платформи и възможности за инвестиции.

Независимо от това, по същия начин, по който инвеститорите следват съветите на Уорън Бъфет, обикновено със забележително успешни резултати, сега може да е моментът да се вземе под внимание повишения интерес на топ инвеститорите към крипто пространството. За средностатистическият инвеститор това може да е момента, в който да се определи - дали това ще е успеха на живота или съжаление за цял живот.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

18 милиона Биткойна вече са изкопани!

Преди броени часове 18-милионният Биткойн беше добит.Въпреки че може и да изглежда незначително за хората, които не са част от крипто-индустрията, Биткойн-общността отпразнува това събитие.Има добр...
ОКТ. 19, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит наскоро премести 10,000 BTC в Binance

Скорошният трансфер бе оповестен от акаунта в Twitter “@whale_alert”.Той уведоми остатъка от крипто-общността, че 10,000 BTC на стойност около 80 милиона долара към момента на писане на статията - са ...
ОКТ. 18, 2019 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е дар, който ще промени човечеството

В реч, представена на срещата на върха на SingularityU South Africa на 16-и октомври, Maси - бивш изпълнителен директор на Google Африка - каза, че предоставянето на размяна на стойност без посредници...
ОКТ. 18, 2019 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

17 трилиона причини да притежавате Биткойн

Биткойн бикът и съосновател на “Gemini” Камерън Уинкълвос отбеляза, че обемът на отрицателните лихвени облигации възлиза на 17 трилиона долара и призова обществеността да закупи Биткойн. В Twit...
ОКТ. 18, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света