НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Сега ли е моментът да се купува Биткойн?

ЮЛИ. 11, 2019 15:41 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сега ли е моментът да се купува Биткойн?

За радост на Биткойн инвеститорите, цената на флагманската криптовалута се увеличи значително от началото на април.

Всеки път, когато инвестицията се удвои или дори утрои в течение на фискалното тримесечие, това е повод за празнуване на дългосрочните инвеститори.

Това обаче е особено вярно само за Биткойн. След този тежък мечи пазар от 2018 г., на който станахме свидетели, този подем е добре дошъл.

В рамките на шест седмици, цената на биткойн се удвои до приблизително $8,000. След период, в който цената се движеше в диапазона $8,000, Биткойн се изстреля с още $4,000, достигайки диапазон от $11,000 - $13,000, където се намира и в момента.

Експертни прогнози


Инвеститорите отдавна са убедени, че "затишието" в стойността на Биткойн през изминалата година е напълно временно. Майкъл Новаграц, главен изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че BTC ще достигне нови върхове от  $20,000 и повече. Той очаква това увеличение на цените да стане в рамките на следващите 18 месеца.

Оценката на Новограц е по-консервативна, особено след като той също така споменава за малката вероятност други криптовалути, които да последват при подобен бърз темп.

Независимо от всичко, сега изглежда е най-доброто време да инвестирате в Биткойн.

Нарастването на цените е съчетано с последните новини, насочени към основните финансови възможности за криптовалутите. Съобщението на Facebook от 18 юни за предстоящото пускане на тяхната стабилна монета Libra, която ще се подкрепи от гиганти като Mastercard, Visa, PayPal, Stripe и PayU, привлече вниманието на медиите.

Между тези новини и повишаващата се цена на криптовалута, традиционните фиатни инвеститори взеха под внимание крипто индустрията. Интересът към инвестиране в дигитални валути нараства.

В края на юни, милиардерът Хенри Кравис, съосновател на световната инвестиционна компания KKR & Co. и известен инвеститор и филантроп, инвестира в криптовалутен фонд чрез нова криптовалутна инвестиционна фирма ParaFi Capital. Говорителите на фонда и на Кравис все още не предоставят подробности за инвестицията.

Това не е първата интеракция на Кравис с света на криптовалутите. Основателят на ParaFi Capital и CIO, Бен Форман, първоначално работеше за KKR. Според Форман, ParaFi е моделиран като KKR, но специално насочен към криптовалутите. Той заяви:

Докато си играех с идеята да преследвам блокчейн инвестирането в KKR, за мен беше ясно, че фирмата не осигурява оптималния формат за това. Вместо да преследваме крипто в KKR, исках да построя KKR на криптовалутите.


Интелигентно инвестиране


ParaFi не е единственият нов инвестиционен посредник, посветен на проекти в блокчейн екосистемата. Наскоро се появиха редица нови мениджъри на дигитални валутни активи, посветени на възможностите за криптовалутни инвестиции.

Единственият начин за оцеляване и процъфтяване на блокчейн фирма в днешно време е с интересна концепция, която очевидно отговаря на неудовлетворена нужда. Няколко фирми, които отговарят на тези критерии, се "появиха на сцената".

AMFIEX се рекламира като първия в света псевдоанонимен блокчейн фонд за търговия. Изцяло децентрализирана и максимално прозрачна, инвестиционната платформа е готова да се обърне към крипто пуристите.

Освен това, единствената такса, която платформата заплаща, е 20% печалба. Това е освежаваща промяна от други платформи, където понякога изглежда, че всичко се таксува.


Grayscale Investments е една такава фирма. Компанията за управление на активи е посветена на твърдото убеждение, че индустрията за злато с капитализация от $7 трилиона ще бъде заменена от Биткойн, която в момента е на стойност $92 милиарда.

Въпреки огромното ценово несъответствие, което понастоящем съществува между двата пазара, от Grayscale вярват, че тази промяна скоро ще настъпи. Компанията основава това на естествената траектория на днешното общество. Поколенията, отглеждани с осъзнаване на стойността на дигиталните активи от всякакъв вид и без златния стандарт, се поддават на този неизбежен резултат.

Фирми като тези се борят срещу подобни на Gemini, които са напълно централизирани.

Откриване на възможности


Други въпроси в рамките на платформите за търговия и инвестиционните фирми, като например нарастващото изчезване на активите на инвеститорите или разкритието, че повечето криптовалутни сделки са напълно фалшиви, създадоха зряла индустрия за нови платформи и възможности за инвестиции.

Независимо от това, по същия начин, по който инвеститорите следват съветите на Уорън Бъфет, обикновено със забележително успешни резултати, сега може да е моментът да се вземе под внимание повишения интерес на топ инвеститорите към крипто пространството. За средностатистическият инвеститор това може да е момента, в който да се определи - дали това ще е успеха на живота или съжаление за цял живот.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Заподозрян В Кражба На Оборудване За Копаене На Bitcoin Избяга От Затвора

Заподозреният, който е бил задържан в Исландия във връзка с масова кражба на оборудване за копаене на bitcoin по-рано тази година, е избягал от затвора, съобщава местният вестник Iceland Monitor repor...
АПР. 18, 2018 09:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн Може Да Стигне 64 000 Долара До Края На 2019г.

Fundstrat Global Advisors прогнозира къде би могла да бъде цената на биткойн до 2019 г. в нов отчет. Изследователската фирма прогнозира, че благодарение на увеличаването на добива на криптовалутата, т...
МАЙ. 11, 2018 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

$50 000 за Биткойн още през 2019 година?

Може ли Биткойн да достигне $ 50,000 тази година? Докато по-голямата част от криптовалутите са много под по-ранните си върхове, всеки ден излизат нови прогнози за бъдещите цени на крипто. Едно такова...
АПР. 12, 2019 19:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Няма вероятност Тръмп да забрани Биткойн, според аналист

Доналд Тръмп атакува Libra, Биткойн и криптовалутите като цяло.Законът вероятно ще го възпре, твърди икономистът и търговецът Алекс Крюгер в Twitter публикация от 15-ти юли.Тръмп, който провъзгласи св...
ЮЛИ. 15, 2019 13:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света