НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Сега ли е моментът да се купува Биткойн?

ЮЛИ. 11, 2019 15:41 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сега ли е моментът да се купува Биткойн?

За радост на Биткойн инвеститорите, цената на флагманската криптовалута се увеличи значително от началото на април.

Всеки път, когато инвестицията се удвои или дори утрои в течение на фискалното тримесечие, това е повод за празнуване на дългосрочните инвеститори.

Това обаче е особено вярно само за Биткойн. След този тежък мечи пазар от 2018 г., на който станахме свидетели, този подем е добре дошъл.

В рамките на шест седмици, цената на биткойн се удвои до приблизително $8,000. След период, в който цената се движеше в диапазона $8,000, Биткойн се изстреля с още $4,000, достигайки диапазон от $11,000 - $13,000, където се намира и в момента.

Експертни прогнози


Инвеститорите отдавна са убедени, че "затишието" в стойността на Биткойн през изминалата година е напълно временно. Майкъл Новаграц, главен изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че BTC ще достигне нови върхове от  $20,000 и повече. Той очаква това увеличение на цените да стане в рамките на следващите 18 месеца.

Оценката на Новограц е по-консервативна, особено след като той също така споменава за малката вероятност други криптовалути, които да последват при подобен бърз темп.

Независимо от всичко, сега изглежда е най-доброто време да инвестирате в Биткойн.

Нарастването на цените е съчетано с последните новини, насочени към основните финансови възможности за криптовалутите. Съобщението на Facebook от 18 юни за предстоящото пускане на тяхната стабилна монета Libra, която ще се подкрепи от гиганти като Mastercard, Visa, PayPal, Stripe и PayU, привлече вниманието на медиите.

Между тези новини и повишаващата се цена на криптовалута, традиционните фиатни инвеститори взеха под внимание крипто индустрията. Интересът към инвестиране в дигитални валути нараства.

В края на юни, милиардерът Хенри Кравис, съосновател на световната инвестиционна компания KKR & Co. и известен инвеститор и филантроп, инвестира в криптовалутен фонд чрез нова криптовалутна инвестиционна фирма ParaFi Capital. Говорителите на фонда и на Кравис все още не предоставят подробности за инвестицията.

Това не е първата интеракция на Кравис с света на криптовалутите. Основателят на ParaFi Capital и CIO, Бен Форман, първоначално работеше за KKR. Според Форман, ParaFi е моделиран като KKR, но специално насочен към криптовалутите. Той заяви:

Докато си играех с идеята да преследвам блокчейн инвестирането в KKR, за мен беше ясно, че фирмата не осигурява оптималния формат за това. Вместо да преследваме крипто в KKR, исках да построя KKR на криптовалутите.


Интелигентно инвестиране


ParaFi не е единственият нов инвестиционен посредник, посветен на проекти в блокчейн екосистемата. Наскоро се появиха редица нови мениджъри на дигитални валутни активи, посветени на възможностите за криптовалутни инвестиции.

Единственият начин за оцеляване и процъфтяване на блокчейн фирма в днешно време е с интересна концепция, която очевидно отговаря на неудовлетворена нужда. Няколко фирми, които отговарят на тези критерии, се "появиха на сцената".