НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Биткойн спада с над 10%, Libra под обстрел

ЮЛИ. 11, 2019 13:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн спада с над 10%, Libra под обстрел

Цената на Биткойн спадна с повече от 10% на 11-ти юли, когато пазарите реагираха на критиките към Libra от старши законодател на САЩ.

По-голямата част от криптовалутите са твърдо на червено този четвъртък.

Низходящите движения дойдоха часове, след като председателят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви, че проектът на Facebook не трябва да продължава развитието си.


За проекта Libra, който се стреми да действа на първо място като трансграничен метод на плащане, се твърди, че през последните седмици е подкрепял Биткойн, като коментаторите твърдят, че високият профил на проекта спомага за популяризирането и усвояването на самия Биткойн.


Изискванията на Пауъл, които следват сходни думи от представители на Комитета на Камарата на финансовите служби на Сената, подсилват тази теория.


"Libra повдига сериозни опасения относно неприкосновеността на личния живот, прането на пари, защитата на потребителите, финансовата стабилност", каза той по време на реч пред комитета на Конгреса. 


Това са опасения, които трябва да бъдат внимателно и публично адресирани.


По време на писане на статията, BTC / USD се търгува около $ 11,500, отчитайки загуби от 11.59% в рамките на последните 24 часа.


Спадът поставя двойката все още в рамките на скорошния диапазон между около 9,700 долара и 13,800 долара, като волатилността все още може да тласне крипто пазарите в обратната посока. Алткойните, междувременно, се представят значително по-лошо. Когато цената на Биткойн падна, няколко актива в първите двадесет по пазарна капитализация спаднаха с 15% или повече.


Етериум, най-големият алткойн, отчита почти същите загуби като BTC и удари $ 272, като отново загуби подкрепата на $ 300.


Сред най-зле представилите се криптовалути са Bitcoin SV (BSV), който загуби 18.35%, и EOS (EOS), който спадна с 20.84%.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Константинопол се отлага поради уязвимост в сигурността

Константинопол актуализацията на Етериум бе отложена, след като в една от планираните промени беше открита критична уязвимост. ChainSecurity отбеляза във вторник, че предложението за подобрение (EIP) ...
ЯНУ. 16, 2019 09:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създателят на JavaScript за масовото приемане на криптовалутите

Брендън Айх, създател на JavaScript и съосновател на Brave, се присъединява към съвместно усилие, наречено Платформата на универсалния протокол (UP), за създаване на протокол за всички криптовалути. О...
АВГ. 27, 2018 09:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Монеро Форк Цели Да Блокира Копачите

На блок номер 1546000 (08.20 UTC в петък), софтуер ъпгрейдът на крипто валутата бе пуснат, според данни от blox.minexmr.com. Поради извънредния характер на подобрението, Monero общността се е събрала ...
АПР. 6, 2018 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP ще продължи да се разраства

XRP (XRP) HODLърите вероятно са прави, когато казват, че единствената причина, която пречи на Coinbase да регистрира XRP на платформата си, е, че SEC не е взела решение дали цифровият актив е ценна кн...
ЮЛИ. 15, 2018 21:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света