НАЧАЛО Алткойни

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

22.02.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

Гарлингхаус предположи, че позицията на SEC в съдебния процес е отслабнала значително, което може да повлияе на стойността на XRP.

Като изтъкна неотдавнашни съдебни решения, Гарлингхаус посочи, че Ripple е постигнала благоприятни резултати, особено със значимо решение, в което се посочва, че XRP не се квалифицира като ценна книга по два от три параграфа. Това твърдение е от ключово значение, тъй като класифицирането на XRP като ценна книга от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) е централна точка на правния спор.

По време на разговора Гарлингхаус подчерта устойчивостта на Ripple пред лицето на правните предизвикателства, като отбеляза отхвърлянето на съдебните дела както срещу компанията, така и срещу Крис Ларсен, съосновател на Ripple. Тези правни победи укрепват позицията на Ripple и потенциално могат да означават повратна точка в продължителната правна битка.

Въпреки това Гарлингхаус също така призна несигурността, свързана с разрешаването на съдебното дело, като разсъждава върху възможните сценарии за следващите стъпки на SEC. Той предположи, че SEC може да признае поражението си, ако признае постоянните си загуби в съда или ако Конгресът се намеси по въпроса. Въпреки тази несигурност Гарлингхаус запази оптимизма си за евентуалния триумф на Ripple в правния спор.

Последиците от съдебното дело се простират отвъд Ripple и SEC, като по-широкият пазар на дигитални активи очаква с нетърпение резултата. Разрешаването на тази правна битка може да създаде прецедент за начина, по който се регулират криптовалутите в САЩ, като потенциално оформи бъдещето на индустрията.

Положителната перспектива на Гарлингхаус за перспективите на Ripple е смекчена от реакцията на пазара, тъй като цената на XRP все още не показва обещаващи резултати. Въпреки уверенията на Гарлингхаус, цената на XRP остава относително стагнираща, като към момента на писане на статията се търгува на ниво от $0.54.

Тъй като правната сага между Ripple и Комисията по ценните книжа и борсите продължава да се развива, пазарните участници внимателно следят развитието на събитията за потенциални прозрения относно бъдещия регулаторен пейзаж за криптовалутите. Изходът от това съдебно дело може да има далечни последици за Ripple, XRP и по-широката екосистема на дигиталните активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кои криптовалути да разгледате в края на седмицата

Пазарът на криптовалути продължава да се намира във фаза на корекция, като не се наблюдава значително възстановяване на цените на криптовалутите.

19.04.2024 21:30 2 мин. четене

Доларът засенчва всички останали валути през 2024 година

Няколко нововъзникващи икономики в Азия, Африка и Латинска Америка започнаха да полагат усилия за намаляване на зависимостта си от щатския долар с цел да отслабят неговия световен статут на резервна валута.

19.04.2024 19:36 2 мин. четене

Топ 3 AI акции, които може да са по-добра инвестиция от криптовалутите

Пазарът на криптовалути не веднъж е демонстрирал потенциала си за повишаване на стойността на портфейлите на инвеститорите.

19.04.2024 18:00 2 мин. четене

Икономиката на Китай надмина очакванията за първото тримесечие на 2024 година

Според публикуваните във вторник правителствени данни китайската икономика е надхвърлила очакванията през първото тримесечие на годината, повлияна от политиките за стимулиране и увеличеното търсене.

19.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.