НАЧАЛО Крипто Крими

SEC разследва инвеститорите на FTX

януари 7, 2023 19:31 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC разследва инвеститорите на FTX

SEC разглежда дали финансистите са извършили нужните проверки преди да инвестират във фалиралата криптоборса FTX.

Позовавайки се на два неизвестни източника, които са близки до събитията, доклад на медията Reuters коментира действията на регулатора. Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) изглежда проверява дали инвеститорите във фалиралата криптоборса FTX са спазили правилно процедурите за надлежна проверка.

През декември агенцията обвини бившия шеф на FTX Сам Банкман-Фрийд в измама на инвеститорите в акции, които са вложили над $1.8 милиарда – но също така проучва дали тези компании са извършили нужните проверки. Въпросът е дали те са предприели, мерките, нужни, за да се уверят, че инвестицията е била смислена, казват Reuters.

В доклада не се посочва кои компании са обект на разследване, а проверката не показва неправомерни действия, но ще се съсредоточи върху това дали компаниите са изпълнили фидуциарните си задължения към собствените си инвеститори.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 2023 г. ще тества инвеститорите, твърди анализатор


Сривът на FTX, която на 11 ноември подаде молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11, доведе до множество съдебни дела. Банкман-Фрийд също така е изправен пред обвинения от Комисията за търговия със стокови фючърси и Министерството на правосъдието на САЩ. Също така, във вторник в нюйоркски съд той пледира невинен в пране на пари и измама по електронен път.

Процесът за ликвидиране на компанията доведе и до множество съдебни искове за притежанието на различни активи, включително луксозни имоти на Бахамите и акции на Robinhood на стойност $460 милиона. Новият главен изпълнителен директор на FTX Джон Рей заяви, че управлението и воденето на документацията в компанията са били най-лошите, които е виждал през 40-годишната си кариера.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бивш служител на Coinbase отхвърля обвиненията за вътрешна търговия

Миналата година Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения срещу бившия продуктов мениджър на Coinbase за търговия с вътрешна информация.

февруари 8, 2023 14:25 1 мин. четене

Корейските власти по следите на До Куон в Сърбия

След срива на Terra (LUNA) и UST миналата година местонахождението на До Куон, човекът, който стои зад Terraform Labs, остава неизвестно.

февруари 8, 2023 11:07 2 мин. четене

$630 милиона откраднати от севернокорейски хакери през 2022, според доклад на ООН

Севернокорейските хакери са отговорни за кражбата на криптовалута на стойност $630 милиона през 2022 г., според Reuters.

февруари 8, 2023 9:00 2 мин. четене

ФБР иззема NFT, криптовалути и луксозен часовник от измамник

Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) е иззело от измамника Чейс Сенекал NFT, сред които Bored Ape Yacht Club#9658, часовник Audemars Piquet (AP) Royal Oak и Етериум.

февруари 5, 2023 18:00 2 мин. четене