Home

SEC публикува официално изявление относно съдебно дело срещу Consensys

01.07.2024 19:51 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC публикува официално изявление относно съдебно дело срещу Consensys

Според Гурбир Грейв, директор на отдела за правоприлагане на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), компанията е събрала стотици милиони долари под формата на такси като нерегистриран брокер и е участвала в нерегистрирано предлагане и продажба на десетки хиляди ценни книжа.

Той твърди, че така Consensys е навлязла директно на пазарите на ценни книжа в САЩ, като е лишила инвеститорите от защитата, предоставена от федералните закони за ценните книжа.

Собщението гласи още:

Както се вижда от това действие по правоприлагане, ние продължаваме да държим отговорни участниците, които не спазват законите в тази област, както правим и на целия пазар на ценни книжа.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Хонконг издаде предупреждение за нелицензирани крипто борси

Комисията за ценни книжа и фючърси на Хонконг (SFC) издаде предупреждения срещу седем платформи за търговия с криптовалути за незаконна дейност без подходящи лицензи в региона.

16.07.2024 7:30 1мин. четене

Преразглежда ли Китай Биткойн забраната си?

На фона на неотдавнашните дискусии в социалните медии, които предполагат потенциален обрат, позицията на Китай по отношение на Биткойн остава спорна тема в криптовалутната общност.

16.07.2024 6:30 2мин. четене

Очаква ли ни подобрено взаимодействие между банките и крипто сектора?

Финансовите институции в САЩ може скоро да изпитат засилено взаимодействие с компаниите за дигитални активи съгласно ръководството, предложено от Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC).

14.07.2024 19:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.