НАЧАЛО Други

SEC прекратява съдебното дело срещу ръководителите на Ripple

октомври 20, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC прекратява съдебното дело срещу ръководителите на Ripple

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) оттегли обвиненията срещу двама ръководители на Ripple Labs, в съдебно дело, в което компанията е обвинена в нарушаване на американските закони за ценните книжа. Това развитие стана ясно от съдебно дело в Ню Йорк.

SEC оттегли исковете срещу главния изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус, и съоснователя Крис Ларсен, относно участието им в продажбите на криптовалутата XRP, които съдия е счел за нерегистрирано предлагане на ценни книжа. В първоначалния иск от декември 2020 г. SEC твърдеше, че Ripple е набрала незаконно над $1.3 милиарда чрез продажбата на XRP в нерегистрирано предлагане на ценни книжа.

Окръжният съдия на САЩ Анализа Торес в Манхатън предостави на Ripple частична победа през юли, като потвърди, че продажбите на XRP на публични борси не се квалифицират като нерегистрирани предлагания на ценни книжа. Торес също така отхвърли искането на SEC за обжалване. Въпреки това тя постанови частично решение в полза на SEC, като заяви, че продажбите на XRP на стойност $728.9 милиона на компанията на опитни купувачи са нарушили закона.

Гарлингхаус и Ларсен, гласовити критици на SEC през цялото време на делото, обвиниха агенцията в политическа програма. Те твърдяха, че SEC трябва да се съсредоточи върху залавянето на престъпници на офшорни борси, а не да се насочва към отговорни участници.

Делото на SEC срещу Гарлингхаус и Ларсен беше насрочено за съдебен процес със съдебни заседатели. Следващата стъпка, както е посочено в документите на SEC, включва представяне на аргументи от двете страни относно подходящото наказание за Ripple.

Това развитие бележи рядък неуспех за SEC в усилията ѝ да регулира индустрията. Под ръководството на председателя на SEC Гари Генслер агенцията предприе правни действия срещу Binance, най-големия крипто обмен в света, и Coinbase, най-голямата американска крипто борса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Притесненията за долара и ролята на китайската валута

През последните няколко години сред висшите политици от БРИКС нараства загрижеността относно доминиращата роля на долара и неговото въздействие върху макроикономиката на развиващите се пазари.

декември 7, 2023 17:00 4 мин. четене

Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

Чанпен Джао наскоро бе признат за виновен от съдия в САЩ по дело, свързано с нарушения на разпоредбите за борба с прането на пари.

декември 7, 2023 16:46 2 мин. четене

Рецесията в САЩ и какво мислят директорите на големите банки

Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към група на банкови ръководители, които предупреждават за предстоящи трудни времена.

декември 7, 2023 14:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия може да започне “петролна война” срещу САЩ

Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените на петрола чрез съкращаване на производството и може да обмисли значителна промяна в посока към САЩ, според мнението на енергийния експерт Пол Санки.

декември 7, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.