НАЧАЛО Биткойн

Рецесията ще бъде важен катализатор за Биткойн и златото според икономист

октомври 19, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рецесията ще бъде важен катализатор за Биткойн и златото според икономист

Икономистът от мозъчния тръст на фондация "Heritage" Питър Сейнт Онг предположи, че Биткойн (BTC) и златото могат да извлекат потенциална полза от икономическата стагнация и високата инфлация.

По време на интервю за Kitco News Сент Онг спомена, че историческите данни показват, че периодите на стагфлация обикновено са в полза на материалните активи. Стагфлацията се характеризира с повишени или ескалиращи нива на инфлация, бавен икономически растеж и високи нива на безработица.

Сент Онж заяви:

Бих очаквал значително увеличение на Биткойн, ако се окажем в подобна стагфлационна ситуация, отразяваща модела, наблюдаван през 70-те години на миналия век, който приличаше на гърбица на камила – тя се покачваше, спадаше и след това отново се покачваше.

По отношение на потенциалното поскъпване на Биткойн Сейнт Онг отбеляза:

През 70-те години на ХХ век стойността на златото се умножи по шест и всъщност за цялото десетилетие се увеличи дори повече. Среброто отбеляза седемкратен скок.

Като се има предвид, че Биткойн обикновено се характеризира с по-голяма волатилност от златото, ако станем свидетели на възобновяване на стагфлацията, което ще доведе до рязко покачване на цените на златото, това повдига интригуващия въпрос: Какво може да се случи с Биткойн? С нетърпение очаквам да видя резултата, но бих се изненадал, ако и Биткойн не преживее значителен скок.

Сейнт Онж подчерта, че решенията на Федералния резерв ще послужат като решаващи показатели за икономическата траектория:

Ако достигнем до момент, в който инфлацията се запази, докато Фед инициира намаляване на лихвените проценти, тогава се появява сценарият “кръст на смъртта”.

Това би било повод за сериозна загриженост, защото би означавало: “Чакайте, значи облекчавате инструментите, използвани за борба с инфлацията, въпреки че инфлацията все още буди безпокойство?

Това по същество е сигнал: “Добре, значи се опасявате от нещо по-съществено?”. По-конкретно, те може да се опасяват от сериозен спад, може би не до степен на депресия, но подобен на кризата от 2008 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.