НАЧАЛО Алткойни

Цената на Polygon (MATIC) скача поради значително разрастване на мрежата

октомври 21, 2022 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Polygon (MATIC) скача поради значително разрастване на мрежата

Цената на Polygon (MATIC) нараства, докато проектът отчита осемкратно увеличение на приложенията в екосистемата му от началото на годината.

От Polygon твърдят, че към края на септември в неговата екосистема работят над 53,000 децентрализирани приложения (dApps) въз основа на данни от платформата за Web3 разработчици Alchemy.

Това е увеличение с над 60% от юни насам и почти осемкратен скок от началото на годината. Цифрата на dApps е кумулативният брой приложения, стартирани някога както в основната мрежа, така и в тестовата мрежа, и представлява връхна точка на активността на екосистемата.

Цената на Polygon се покачва, като през последната седмица се е увеличила с 19% от $0.73 до $0.87. Към момента на писане на статията MATIC се държи около $0.81.

От Polygon твърдят, че оперативните екипи, работещи в мрежата им, показват по-пряко количество дейност в сравнение с броя на dApps, който рязко нарасна, след като тя си партнира с Alchemy през юни 2021 г.

Броят на месечно активните екипи, най-пряката мярка за активността на разработчиците в Polygon PoS, се е увеличил с 27% до около 13,700. 

Около 66% от проектите се изграждат единствено на Polygon, а останалите стартират и на Етериум. Един екип може да има няколко децентрализирани апликации във веригата, като не всички от тях са насочени към потребителите.

Приемането на Alchemy от страна на Polygon доведе до рязко нарастване на популярността на нови децентрализирани финансови [DeFi] приложения и незаменяеми токени [NFT] на веригата. 

С над 174.9 милиона уникални потребителски адреса и $5 милиарда обезпечени активи, Polygon PoS е обработил повече от 2.1 милиарда транзакции до момента.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво следва за този алткойн, скочил над 400%?


Като допълнение към популярността на Polygon можем да прибавим и фактът, че Starbucks наскоро си партнира с организацията, за да даде възможност на клиентите на програмата си за лоялност да купуват и печелят колекционерски NFT марки като част от своята Web3 програма, наречена Starbucks Odyssey.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене