НАЧАЛО Алткойни

Цената на Polygon (MATIC) скача поради значително разрастване на мрежата

октомври 21, 2022 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Polygon (MATIC) скача поради значително разрастване на мрежата

Цената на Polygon (MATIC) нараства, докато проектът отчита осемкратно увеличение на приложенията в екосистемата му от началото на годината.

От Polygon твърдят, че към края на септември в неговата екосистема работят над 53,000 децентрализирани приложения (dApps) въз основа на данни от платформата за Web3 разработчици Alchemy.

Това е увеличение с над 60% от юни насам и почти осемкратен скок от началото на годината. Цифрата на dApps е кумулативният брой приложения, стартирани някога както в основната мрежа, така и в тестовата мрежа, и представлява връхна точка на активността на екосистемата.

Цената на Polygon се покачва, като през последната седмица се е увеличила с 19% от $0.73 до $0.87. Към момента на писане на статията MATIC се държи около $0.81.

От Polygon твърдят, че оперативните екипи, работещи в мрежата им, показват по-пряко количество дейност в сравнение с броя на dApps, който рязко нарасна, след като тя си партнира с Alchemy през юни 2021 г.

Броят на месечно активните екипи, най-пряката мярка за активността на разработчиците в Polygon PoS, се е увеличил с 27% до около 13,700. 

Около 66% от проектите се изграждат единствено на Polygon, а останалите стартират и на Етериум. Един екип може да има няколко децентрализирани апликации във веригата, като не всички от тях са насочени към потребителите.

Приемането на Alchemy от страна на Polygon доведе до рязко нарастване на популярността на нови децентрализирани финансови [DeFi] приложения и незаменяеми токени [NFT] на веригата. 

С над 174.9 милиона уникални потребителски адреса и $5 милиарда обезпечени активи, Polygon PoS е обработил повече от 2.1 милиарда транзакции до момента.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво следва за този алткойн, скочил над 400%?


Като допълнение към популярността на Polygon можем да прибавим и фактът, че Starbucks наскоро си партнира с организацията, за да даде възможност на клиентите на програмата си за лоялност да купуват и печелят колекционерски NFT марки като част от своята Web3 програма, наречена Starbucks Odyssey.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Какво казва Google Bard за AIDoge, RenQ Finance и Tradecurve?

Предвиждането на бъдещето на дадена криптовалута може да бъде трудна, почти невъзможна задача и много опитни инвеститори се затрудняват да решат с какво да диверсифицират.

юни 6, 2023 19:00 4 мин. четене

Етериум: Огромни движения на ETH на фона на крипто разпродажбата

В момента китовете наблюдават значително събитие на разпродажба на крипто пазарите, което доведе до внезапно движение на стотици хиляди Етериум (ETH).

юни 6, 2023 18:30 1 мин. четене

ChatGPT направи тази ШОКИРАЩА ценова прогноза за 2023 г.

ChatGPT е най-популярната тема в България през последния месец и макар да се появи в нашата страна една идея по-късно от САЩ, то със сигурност компаниите започват да следят изкуствения интелект и да правят своите нововъведения спрямо него.

юни 6, 2023 17:50 5 мин. четене

Бета тестерите на Avorak AI обявиха големи печалби при търговията с Polygon (MATIC)

На бързо развиващата се сцена за крипто търговия търсенето на точни и печеливши инвестиционни стратегии винаги е било основен приоритет.

юни 6, 2023 16:49 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.