НАЧАЛО Биткойн

SEC отново отложи решението за дългоочакваните Биткойн ETF

септември 1, 2023 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC отново отложи решението за дългоочакваните Биткойн ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) реши да отложи решението си относно различните заявления за спот Биткойн ETF, които включват заявления от дружества като BlackRock, Valkyrie, WisdomTree и Invesco.

Широко разпространено беше очакването, че регулаторният орган на САЩ за ценни книжа ще отложи решението си по повечето от разглежданите предложения за Биткойн ETF, особено след като неотдавнашно решение на американски съд отмени предишния отказ на SEC за заявлението на Grayscale.

Забележително е, че SEC се въздържа да даде зелена светлина за въвеждане на пазара на спот Биткойн ETF. В официалните документи се уточнява, че SEC възнамерява да удължи процеса на вземане на решения за тези предложения с още минимум 45 дни.

В отговор на трите предложения в официалните документи се посочва:

Комисията прецени, че е подходящо да се отдели по-дълъг срок за разглеждане на предложената промяна в нормативната уредба. Това е така, за да се осигури достатъчно време за задълбочена оценка на предложеното изменение на правилата и повдигнатите в него опасения.

За SEC е определен краен срок до 1 септември за разглеждане на заявлението, подадено от Bitwise. Освен това на хоризонта се очертават и предстоящи решения по подадените заявления от BlackRock, VanEck и Fidelity.

Вероятно е обаче и тези решения да се забавят, като се има предвид преобладаващата прогноза, че SEC ще оспори неотдавнашното решение, взето от съда във Вашингтон по отношение на заявлението на Grayscale.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.