НАЧАЛО Алткойни

Предстои голяма актуализация за Polygon според основателя на проекта

август 31, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предстои голяма актуализация за Polygon според основателя на проекта

Сандип Наилвал, основател на Polygon Labs, разкри, че предстоящият ъпгрейд на родния актив на Polygon - MATIC - ще го превърне в "токен от трето поколение".

Общността на Polygon активно обмисля техническо предложение, което включва усъвършенстване на родния токен MATIC на проекта и даването му на ново име – POL.

Това предложение е ключова част от прехода на Polygon към Polygon 2.0, като главната цел е проектът да се позиционира като основополагащ “стойностен слой на интернет“.

Наилвал разясни:

POL въвежда предимствата на многоверижният стейкинг, като същевременно намалява свързаните с него рискове от повторен стейкинг. Чрез инициативата Polygon 2.0 екосистемата Polygon ще се развие от единична верига към мрежа от взаимосвързани протоколи от втори слой (L2), улеснявайки безпроблемната оперативна съвместимост и споделената ликвидност.

Основателят на Polygon подчерта още, че потребителите ще имат възможност да стейкват повторно POL токена, за да валидират множество вериги в рамките на мрежата. Този напредък, наречен “enshrined staking“, бележи значително подобрение. 

Той сподели:

POL революционизира концепцията за повторният стейкинг в две ключови измерения:

Enshrined restaking премахва необходимостта от разчитане на трети страни, като значително намалява векторите на централизация.

POL се простира отвъд обикновената сигурност на веригата, като обхваща защитата на Agg (агрегиращия) слой, DAC (децентрализирани автономни корпорации) и др.

Токенът POL е щателно проектиран, за да въплъти промяна в парадигмата на функционалността на токените – представлявайки трето поколение дизайн на токени.

Поколение 1: BTC (притежателите нямат възможност да допринасят за сигурността на мрежата)

Поколение 2: ETH (притежателите могат да стейкват токени, за да повишат сигурността на мрежата)

Поколение 3: POL (притежателите могат да осигуряват сигурността на множество мрежи и да поемат различни роли)

Ако предложеното техническо подобрение получи зелена светлина и бъде изпълнено, POL и MATIC няма да съществуват едновременно. 

Актуализацията ще включва съотношение на конвертиране 1:1 за притежателите на MATIC, като по този начин техните токени ще бъдат ъпгрейднати.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Един алткойн може скоро да надмине Етериум според крипто анализатор

Крипто инвеститорът и рисков капиталист Крис Бърниске предположи, че Solana (SOL) скоро може да надмине Етериум (ETH) в нова тренд формация.

октомври 2, 2023 21:00 1 мин. четене

Защо следващият бичи пазар на Bitcoin ще е различен? Струва ли си да се обмислят инвестиции в някои алтернативи?

Разгледайте инвестицията на Bitmain в BTC, успеха на MakerDAO (MKR) и потенциала на VC Spectra (SPCT), за да откриете най-добрата криптовалута, в която да инвестирате.

октомври 2, 2023 19:30 4 мин. четене

PEPE, EOS или VC Spectra – коя е по-добрата дългосрочна инвестиция?

Открийте най-добрата дългосрочна инвестиция сред PEPE, EOS и VC Spectra. Разгледайте техния потенциал и преценете дали е редно да предприемете инвестиционни решения.

октомври 2, 2023 19:20 3 мин. четене

Цената на Bitcoin отново се покачва. Облачният добив може да се окаже по-доходоносен с Bitcoin Minetrix

Bitcoin успя да изплува от началото на месеца, като проби $28,000 за първи път от август месец насам. Това безспорно създаде по-голяма инерция в крипто индустрията, която набира сили за последното тримесечие на годината.

октомври 2, 2023 18:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.