НАЧАЛО Биткойн

ИЗВЪНРЕДНО: Grayscale спечели делото за Биткойн ETF срещу SEC

август 29, 2023 17:51 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ИЗВЪНРЕДНО: Grayscale спечели делото за Биткойн ETF срещу SEC

Grayscale Investments спечели решение на федералния съд, което може да ѝ позволи да създаде първия борсово търгуван фонд за Биткойн в САЩ.

Акциите на Coinbase Global (NASDAQ:COIN) скочиха с 10% заради новината, а Grayscale Bitcoin Trust (OTC:GBTC) нарасна с 3.3%.

Във вторник апелативен състав от трима съдии отмени решението на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ, което блокира ETF, според становището на съда.

“Комисията не успя да обясни адекватно защо е одобрила листването на два ETP за фючърси върху Биткойн, но не и предложения от Grayscale ETP за Биткойн. 

При липсата на последователно обяснение това различно регулаторно третиране на сходни продукти е незаконосъобразно. Поради това удовлетворяваме молбата на Grayscale за преразглеждане и освобождаваме заповедта на Комисията”, пишат съдиите в становището.

Grayscale подаде заявление за преобразуване още през октомври 2021 г., но SEC го отхвърли, като заяви, че не е успяла да отговори на въпросите на SEC за предотвратяване на манипулирането на пазара, наред с други въпроси.

Това решение идва след като много институции подадоха заявления за спот Биткойн ETF, включително гиганти като BlackRock и Fidelity.

Това предизвиква значителен оптимизъм сред инвеститорите в Биткойн, които очакват одобрението на BTC ETF, което да ни вкара в нов бичи пазар.

Пазарните експерти твърдят, че преобразуването от фонд от затворен тип в ETF вероятно ще премахне изцяло отстъпката поради естеството на ETF, които обикновено се търгуват близо до справедливата си стойност.

Към момента на писане на статията BTC реагира положително на новината, като се покачи с над 5.7% през последния час и в момента се търгува на ниво около $27,500.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.