НАЧАЛО Други

SEC отлага решението си за редица предложения за Биткойн и Етериум ETF

ноември 19, 2023 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC отлага решението си за редица предложения за Биткойн и Етериум ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) обяви, че отлага вземането на решения по няколко заявления за спот Биткойн и Етериум борсово търгувани фондове (ETF) до следващата година.

В своите неотдавнашни документи SEC оповести отлагането на решенията по отношение на заявленията, подадени от Hashdex, компания за управление на активи.

В тези заявления се предлага създаването на хибриден спот и фючърсен ETF за Етериум и преобразуването на фючърсен ETF за Биткойн в ETF за спот пазара. Освен това SEC ще отложи решението си по отношение на Grayscale и тяхното искане за ETF за фючърси върху ETH.

Тези три заявления бяха първоначално подадени на 3 октомври 2023 г.

Позовавайки се на необходимостта от повече време за оценка на предложените промени, SEC удължи първоначалния краен срок от 17 ноември до 1 януари 2024 г.

Комисията удължава 45-дневния срок, за да направи адекватен преглед на предложените промени в правилата и на изразените с тях опасения. Следователно, съгласно раздел 19(b)(2) от Закона, 1 януари 2024 г. е определен като краен срок за Комисията да одобри, да не одобри или да започне процедура за определяне на неодобрението на предложените промени в правилата.

 

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.