НАЧАЛО Други

SEC открива офиси за заявления свързани с криптовалути

12.09.2022 20:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC открива офиси за заявления свързани с криптовалути

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ обяви, че създава специален офис, който да разглежда свързаните с криптовалутите документи.

SEC обяви, че в следващите месеци ще създаде офиси за разглеждане на подадените документи, свързани с криптовалути, и подчерта необходимостта от “осигуряване на по-голяма и по-специализирана подкрепа” за крипто активите.

Ще бъдат създадени два отдела: “Офис за крипто активи” и “Офис за промишлени приложения и услуги”. Двата нови офиса ще се присъединят към седемте съществуващи офиса на агенцията, които “осигуряват целенасочен преглед на подадените от емитентите документи”, заявиха от SEC.

Агенцията отбеляза, че тези офиси са групирани по експертни познания в областта на индустрията и ще попаднат в обхвата на Програмата за преглед на оповестяванията (ППО или DRP на английски) на Отдела за корпоративни финанси на агенцията. Първият офис ще се занимава основно с крипто активи, докато вторият ще бъде специализиран в индустриални приложения и други услуги.

Офисът за крипто активи ще продължи работата, която понастоящем се извършва в ППО, за преглед на подадените документи, включително тези за крипто активи, заявиха от SEC.

Тe добавиха:

Възлагането на компаниите и подадените документи на един офис ще позволи на ППО да съсредоточи по-добре своите ресурси и експертиза за справяне с уникалните и променящи се въпроси, късаещи прегледа на подадените документи, свързани с крипто активи.

Рене Джоунс, директор на Отдела за корпоративни финанси на SEC, посочи огромния ръст на крипто пазара като един от факторите, които са подтикнали необходимостта от офис с практически подход към специализираните въпроси.

Тя заяви:

Създаването на тези нови офиси ще даде възможност на ППО да засили фокуса си в областите на крипто активите, финансовите институции, науките за живота, промишлените приложения и услуги, което ще улесни способността ни да изпълняваме мисията си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ще има ли споразумение между Ripple и SEC?Coinbase получи призовка от SEC


Създаването на тези нови офиси потвърждава ангажимента на SEC към регулирането на криптовалутите.

В четвъртък председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси Гари Генслър заяви:

От близо 10,000 токена на крипто пазара смятам, че огромното мнозинство са ценни книжа. Офертите и продажбите на тези хиляди токени за криптовалути са обхванати от законите за ценните книжа.

Генслър добави:

Помолих служителите на SEC да работят директно с предприемачите, за да бъдат регистрирани техните токени и да бъдат регулирани, където е уместно, като ценни книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Сериозен ръст на крипто хаковете и измамите в началото на 2024 година

През 2024 г. пазарът на криптовалути отбеляза значително увеличение на загубите, дължащи се на хакове и rug-pull измами, на обща стойност над $200 милиона в 32 инцидента, според неотдавнашен доклад на компанията за блокчейн сигурност Immunefi.

01.03.2024 21:21 2 мин. четене

Кога Великобритания ще успее да се измъкне от рецесията?

Икономиката на Обединеното кралство се бори с нежелания етикет на рецесия, тъй като е изправена пред непрекъснати предизвикателства.

01.03.2024 20:00 2 мин. четене

SEC започна разследване срещу главата на OpenAI

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) проучва вътрешната комуникация на главния изпълнителен директор на OpenAI Сам Олтман, след като миналата година управителният съвет временно го отстрани заради предполагаема липса на откритост.

01.03.2024 19:23 2 мин. четене

БРИКС: Новите членове могат да допринесат много за дедоларизацията

Неотдавнашните покани до Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ) за участие в блока БРИКС предизвикаха дискусии за потенциални промени в глобалната валутна динамика.

01.03.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.