НАЧАЛО Други

SEC открива офиси за заявления свързани с криптовалути

септември 12, 2022 20:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC открива офиси за заявления свързани с криптовалути

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ обяви, че създава специален офис, който да разглежда свързаните с криптовалутите документи.

SEC обяви, че в следващите месеци ще създаде офиси за разглеждане на подадените документи, свързани с криптовалути, и подчерта необходимостта от „осигуряване на по-голяма и по-специализирана подкрепа“ за крипто активите.

Ще бъдат създадени два отдела: „Офис за крипто активи“ и „Офис за промишлени приложения и услуги“. Двата нови офиса ще се присъединят към седемте съществуващи офиса на агенцията, които „осигуряват целенасочен преглед на подадените от емитентите документи“, заявиха от SEC.

Агенцията отбеляза, че тези офиси са групирани по експертни познания в областта на индустрията и ще попаднат в обхвата на Програмата за преглед на оповестяванията (ППО или DRP на английски) на Отдела за корпоративни финанси на агенцията. Първият офис ще се занимава основно с крипто активи, докато вторият ще бъде специализиран в индустриални приложения и други услуги.

Офисът за крипто активи ще продължи работата, която понастоящем се извършва в ППО, за преглед на подадените документи, включително тези за крипто активи, заявиха от SEC.

Тe добавиха:

Възлагането на компаниите и подадените документи на един офис ще позволи на ППО да съсредоточи по-добре своите ресурси и експертиза за справяне с уникалните и променящи се въпроси, късаещи прегледа на подадените документи, свързани с крипто активи.

Рене Джоунс, директор на Отдела за корпоративни финанси на SEC, посочи огромния ръст на крипто пазара като един от факторите, които са подтикнали необходимостта от офис с практически подход към специализираните въпроси.

Тя заяви:

Създаването на тези нови офиси ще даде възможност на ППО да засили фокуса си в областите на крипто активите, финансовите институции, науките за живота, промишлените приложения и услуги, което ще улесни способността ни да изпълняваме мисията си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ще има ли споразумение между Ripple и SEC?Coinbase получи призовка от SEC


Създаването на тези нови офиси потвърждава ангажимента на SEC към регулирането на криптовалутите.

В четвъртък председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси Гари Генслър заяви:

От близо 10,000 токена на крипто пазара смятам, че огромното мнозинство са ценни книжа. Офертите и продажбите на тези хиляди токени за криптовалути са обхванати от законите за ценните книжа.

Генслър добави:

Помолих служителите на SEC да работят директно с предприемачите, за да бъдат регистрирани техните токени и да бъдат регулирани, където е уместно, като ценни книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

BlackRock ще стартира ETF за метавселена

BlackRock Inc. планира да създаде ETF, за да даде на клиентите си възможност да добавят в портфолиата си компании с експозиция към метавселената.

септември 30, 2022 11:30 1 мин. четене

Политиците в ЕС критикуват ролята на Amazon в дигиталното евро

Членове на Европейския парламент (ЕП) разкритикуваха решението на Европейската централна банка (ЕЦБ) да привлече Amazon за партньор.

септември 30, 2022 10:12 1 мин. четене

Основателят на Solana посочи основният проблем на крипто пространството

Съоснователят на Solana Анатолий Яковенко наскоро заяви пред Fortune, че проблемите със самопопечителството остават основната пречка за масовото приемане.

септември 29, 2022 20:56 1 мин. четене