Home

Ще има ли споразумение между Ripple и SEC?

06.09.2022 20:57 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще има ли споразумение между Ripple и SEC?

Правен експерт, който следи отблизо крипто делото на американската Комисия за ценни книжа и борси (SEC) срещу Ripple, казва, че е настъпило времето за потенциално споразумение.

Адвокат Джереми Хоган, поддръжник на XRP и юридически съветник в САЩ, заяви, че обвиненията на SEC, свързани с това, че Ripple са продавали XRP като нерегистрирана ценна книга, могат да бъдат разрешени още този месец.

Според Хоган сега е идеалният и логичен момент да се постигне споразумение, тъй като и от двете страни са изложили своите аргументи.

Вероятният срок за постигане на споразумение е от сега до края на ноември, защото картите ще бъдат сложени на масата.

Хоган изтъква аргумента, че не би било възможно ръководителите на Ripple да са знаели, че XRP е ценна книга още през 2012 г., ако самата Комисия по ценните книжа и борсите не е знаела – или поне не е изяснила това – до завеждането на иска си през декември 2020 г.


НЕ ИЗПУСКАЙ : Ripple ще участва в проекта за дигитален долар на САЩ


Хоган казва, че SEC трябва да даде яснота на криптоиндустрията, като заяви твърдо позицията си за това кои от водещите дигитални активи на пазара се считат за ценни книжа.

SEC трябва да може да свали списъка на 20-те най-големи криптовалути и да ни каже кои са (и кои не са) ценни книжа. Защо не? Защо тя ИЗБИРА неяснотата? Не се ли предполага, че тя трябва да ни защитава от тези проекти, които не спазват закона?

В отделна жалба срещу бивш служител на Coinbase обвинен в търговия с вътрешна информация, SEC наскоро посочи девет криптовалути, които според тях са ценни книжа.

Нито един от дигиталните активи, посочени в жалбата, не е в топ 20 на монетите по пазарна капитализация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.