НАЧАЛО Биткойн

SEC отхвърли предложението за спот Биткойн ETF на ARK 21Shares

април 2, 2022 16:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC отхвърли предложението за спот Биткойн ETF на ARK 21Shares

Комисията по ценни книжа и борси на Съединените щати, или SEC, официално не одобри заявлението за борсово търгуван Биткойн фонд на ARK 21Shares.

В заявление от четвъртък, SEC отхвърли предложената промяна на правилото от борсата за опции в Чикаго (или Cboe), а именно BZX да добави търговия с Биткойн ETF на ARK 21Shares.

SEC заяви, че предложената промяна на правилата, първоначално публикувана за коментар във Федералния регистър през август 2021 г., не е „предназначена за предотвратяване на измамни и манипулативни действия и практики“, нито „защита на инвеститорите и обществения интерес“.

SEC заяви, че борсата BZX не ​​е изпълнила изискванията за листване на финансов продукт съгласно нейните правила за практика, както и тези на Закона за борсите. Съгласно тези ограничения, борсите, които се стремят да изброят Биткойн ETF, трябва да имат „изчерпателно споразумение за споделяне на наблюдения с регулиран пазар със значителен размер, свързан с основните или референтни Биткойн активи„.

21Shares, базиран в Европа емитент на борсово търгувани продукти, подаде заявление за спот Биткойн ETF с Ark Investment Management през юни 2021 г. за листване на борсата Cboe BZX под символа ARKB. SEC имаше 180 дни, за да вземе решение или да отвори предложението за обществено обсъждане. През януари 2022 г. регулаторният орган удължи прозореца си за обсъждане до април.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Най-големите притежатели на Етериум изкупуват тези пет атлкойна

Към днешна дата SEC не е одобрила спот крипто ETF предложение в Съединените щати, но даде зелена светлина на инвестиционни средства, свързани с Биткойн фючърси, включително предложения от ProShares, VanEck и Valkyrie. Към октомври 2021 г. 21Shares беше един от най-големите институционални емитенти на крипто продукти, с отчетени активи от над $2 милиарда под управление.

Grayscale, един от следващите мениджъри на активи, който вероятно ще чуе решение от регулаторния орган за своя спот Биткойн ETF, стартира кампания през февруари, целяща да насърчи инвеститорите в САЩ да представят коментари на SEC. Очаква се регулаторът да вземе решение за това Grayscale да преобразува своя Биткойн тръст в спот ETF до 6 юли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене