НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Grayscale искат да преобразуват тръста си в Биткойн ETF

АПР. 7, 2021 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Grayscale искат да преобразуват тръста си в Биткойн ETF

Grayscale, американската инвестиционна фирма, отговорна за затворения Биткойн тръст от $38,8 милиарда, иска да преобразува фонда в ETF (борсово търгуван фонд) възможно най-скоро.

 

"Ние сме ангажирани на 100% да преобразуваме GBTC в ETF", заяви компанията в съобщение вчера, добавяйки:


Времето ще се определя от регулаторната среда.


Ако Grayscale превърне своя Биткойн тръст в Биткойн ETF, Grayscale би начислил по-ниски такси за управление и би било по-лесно да придвижвате и изнасяте пари. Съобщението потвърждава дългогодишната амбиция на Grayscale да преобразува тръста си в Биткойн ETF, напомняйки на инвеститорите, които им е писнало от таксите за управление на Grayscale и са загрижени, че Биткойн тръста им се търгува на цена по-ниска от пазарната за един месец, че има светлина в края на тунел.


Как работи Биткойн тръста на Grayscale днес?


Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), стартиран през 2013 г., е подобен по структура на затворен фонд. Големи институционални инвеститори изпращат на Grayscale някакви пари (или BTC), след което Grayscale инвестира тези пари в Биткойн и продава акции на тръста на фондовия пазар. Това е единственият начин американските инвеститори да получат експозиция към Биткойн чрез фондовия пазар.


Но бизнес моделът идва с няколко недостатъка: Първо, Grayscale начислява солидна годишна такса за управление от 2%. Второ, институциите, които финансират тръста, трябва да заключат своят Биткойн за минимум шест месеца, което означава, че техните инвестиции са силно неликвидни.


Това е притеснително, тъй като дяловете в тръста се отклоняват от цената на Биткойн, която представляват; обикновено акциите в подобен тип търговия надвишават цената на Биткойн, въпреки че през последния месец направо са търгували с под пазарната цена.


Ако акциите се търгуват с намаление, акционерите плащат твърде много за своите BTC. Ако акциите търгуват с намаление, институционалните инвеститори, заели много BTC, за да финансират тръста, ще загубят пари, ако искат да продадат своите акции.


Направете път за ETF


ETF, от друга страна, са далеч по-евтини за управление и е по-лесно да изтеглите парите си.


Основният проблем с Биткойн ETF е, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ отхвърли всички заявления за тях, като твърди, че цената Биткойн е уязвима за манипулация. През 2016 г. Grayscale подаде собствено заявление, но го оттегли на следващата година в очакване на отхвърлянето.


"В крайна сметка оттеглихме молбата си, защото вярвахме, че регулаторната среда за дигиталните активи не е напреднала до такава степен, че такъв продукт може успешно да бъде пуснат на пазара."


Новата администрация, председателят на SEC и успешните Биткойн ETF в съседна Канада подновиха вълнението за Биткойн ETF в САЩ. Ако SEC одобри тези приложения, Grayscale Bitcoin Trust ще изглежда сравнително скъп и тромав.


Grayscale заявиха в съобщението си вчера, че намерението им "винаги е било да преобразуват тези продукти в ETF, когато е допустимо". Ако преобразуването стане, Grayscale ще намалят таксата за управление.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Free Bitcoin АПР. 7, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933 Крипто Маниак АПР. 7, 2021 Как да печелим от дигиталното злато - криптовалути биткойн, подробно описание тук: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн кит прехвърли над $600 милиона в една транзакция

На 16-ти април инструментът за блокчейн анализи Bitcoin Block Bot засече транзакцията, при която мистериозният субект преместил общо 9,610 BTC на стойност над $603 милиона от множество адреси в два по...
АПР. 17, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BCH и DOGE се изстрелват - доминантността на Биткойн спада

По време на вчерашната търговска сесия цялата крипто пазарна капитализация дори надмина оценката на Apple (AAPL $2,258 трлн.). В петък обаче спадна малко под AAPL до около $2.14 трилиона, след като ре...
АПР. 16, 2021 22:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-добрите начини да печелите Биткойн, без да го купувате

Те включват инвестиционни платформи с висока доходност (HYIP) и съмнителните удвоители на Биткойн. Тези методи обаче включват изключително висок риск, тъй като през повечето време са измама и много ле...
АПР. 16, 2021 18:54 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Голям швейцарски застраховател вече приема Биткойн плащания

Биткойн плащанията ще бъдат приемани за почти всички продукти на AXA, с изключение на животозастраховането поради регулаторни бариери. AXA посочи ускорената дигитална трансформация на световната ...
АПР. 16, 2021 12:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света