НАЧАЛО Биткойн

SEC одобри първия Биткойн ETF

16.10.2021 12:48 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC одобри първия Биткойн ETF

След първото метеорично покачване на Биткойн през 2017 г., мениджърите на активи и инвестиционните фирми се опитаха да се възползват от възможността в нарастващото пространство, опитвайки се да привлекат вниманието на Уолстрийт.

Разбира се, по-голямата част от тези усилия (ако не всички) бяха безполезни – причинени от намаляващото търсене по време на кризи, противопоставяне от страна на държавните органи или общата несигурност около бъдещето на крипто като клас активи. 

Но сега, когато Биткойн получи одобрение от обществеността, институциите и дори нации като Ел Салвадор, изглежда е време да затвърдят легитимността си.

По-рано днес Комисията по ценни книжа и борси (SEC) най-накрая обяви, че е одобрила първия по рода си ETF за Биткойн фючърси в САЩ. 

Това е след месеци на обсъждане и забавяне, като комисията забавя решението си за поне десетина или повече допълнителни приложения за Биткойн ETF. ProShares, фирмата за управление на активи, която подаде своя ETF по-рано това лято, ще стартира през следващата седмица. В променения си проспект, актуализиран на 15-ти октомври, Proshares заяви, че се очаква ETF да стартира в понеделник, 18-ти октомври.

Без съмнение това е исторически момент за пространството. Като регулирана алтернатива на директното притежание на основния цифров актив, достъпен борсово търгуван фонд ще означава приток на средства както от инвеститори на дребно, така и от институционални инвеститори.

Биткойн ETF-ът на ProShares ще функционира подобно на този на GBTC на Grayscale, където ETF ще проследява фючърсите на Биткойн, а не цената на цифровия актив директно. 

Не Пропускай: Какво предстои за Биткойн над $60,000?

Председателят на SEC Гари Генслер заяви, че бъдещите продукти вероятно ще осигурят по-силна защита на инвеститорите поради строгите закони за ценните книжа, съгласно които те трябва да работят.

Като фючърсен продукт може да има потенциални премии или отстъпки спрямо нетната стойност на активите (NAV). Въпреки това, ETF-ът на Proshares има такса за управление от 0.95%, което е значително по-ниско от 2% на GBTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Фактор, който трябва да се наблюдава, за да разберем дали Биткойн се насочва към $100,000

Известен крипто анализатор посочи значим индикатор, който може да сигнализира за съществено поскъпване на Биткойн (BTC) към шестцифрена територия.

12.04.2024 20:00 1 мин. четене

Халвингът вече се е отразил на цената на Биткойн според директора на най-голямата майнинг компания

Фред Тийл, главен изпълнителен директор на Marathon Digital Holdings Inc., наскоро обсъди бъдещата динамика на Биткойн.

11.04.2024 21:30 2 мин. четене

Хонконг вероятно ще одобри спот Биткойн ETF още следващата седмица

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) в Хонконг се очаква да обяви одобрението на първите спот фондове за търговия с Биткойн (ETF) в града около 15 април, както твърдят запознати източници, цитирани от Reuters.

11.04.2024 16:00 1 мин. четене

Мултимилионер продава вила с частен плаж срещу Биткойн

Грант Кардон обяви за продажба резиденцията на плажа във Флорида, която придоби от модната икона Томи Хилфигър през 2021 г., става ясно от съобщение на финансовия експерт в Instagram.

11.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.