НАЧАЛО Крипто Крими

SEC наложи глоби на Coinme и Up Global в размер на почти $4 милиона – ето защо

май 1, 2023 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC наложи глоби на Coinme и Up Global в размер на почти $4 милиона – ето защо

Coinme, Up Global и Нийл Бергкуист, ръководител на двете компании, бяха глобени с близо $4 милиона от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

Те бяха обвинени, че са подвели инвеститорите по време на първично предлагане на монети (ICO) на криптоактив, наречен UpToken. Coinme е собственик на мрежа от криптомати.

Компанията твърди, че възнаграждава клиентите си, използвайки 1% от всяка транзакция за закупуване на UpToken, който след това се предоставя на клиентите като награда от 1% кешбек.

SEC твърди, че Бергквист и Up Global са предприели мерки, които биха намалили нуждата на Coinme от закупуване на UpToken след ICO, и също така ги обвини, че съзнателно или по непредпазливост са надули сумите, събрани от предлагането.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Путин ще бъде арестуван ако посети Южна Африка, предупрежава опозиционен лидер


Междувременно по друго дело SEC повдигна обвинения на пет лица, включително на главния изпълнителен директор и съосновател на HYDRO, Майкъл Кейн, във връзка с манипулиране на пазара.

Съдът постанови, че обвиняемите изкуствено са раздули пазара на HYDRO, използвайки бот за търговия, за да подават поръчки, които не са възнамерявали да изпълнят, създавайки илюзията за инвеститорски интерес.

На Hydrogen Technology и Kane сега се налагат глоби в размер съответно на $2.8 милиона и $260,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Биткойн милионер открит мъртъв в САЩ

Във вторник семейството на Джон Форсайт, лекар от спешното отделение и иноватор в областта на криптовалутите, разкри, че той е открит мъртъв в северозападен Арканзас след предишното му изчезване този месец.

юни 1, 2023 14:04 2 мин. четене

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.