НАЧАЛО Регулации

SEC може да забранят стейкинга за инвеститорите на дребно – сподели шефа на Coinbase

февруари 9, 2023 14:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC може да забранят стейкинга за инвеститорите на дребно – сподели шефа на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase, Брайън Армстронг е чул слухове, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) би искала да забрани на инвеститорите на дребно да участват в залагания (стейкинг) на криптовалута.

На 7 февруари главният изпълнителен директор на една от най-големите криптоборси, Брайън Армстронг коментира слуховете, заявявайки:

Надявам се това да не е така, тъй като смятам, че би било ужасен път за САЩ, ако това бъде допуснато.

 

Армстронг се надява, че ще има възможност да се работи заедно с регулаторите, за да се публикуват ясни правила за индустрията и да бъдат предложени разумни решения, които да защитават потребителите, като същевременно запазват интересите на националната сигурност на САЩ.

Председателят на SEC, Гари Генслер неотдавна заяви, че криптовалутите, които позволяват залагане (staking) могат да бъдат класифицирани като ценни книжа съгласно теста на Хауи – въпреки че Етериум (ETH) е определен като стока от Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Анализатор прогнозира продължение на бичия сценарий – ето защо


Стейкингът е метод за генериране на доходи, който е в основата на доста блокчейн вериги, включително Етериум.

През септември 2022 г. Генслер заяви , че макар да не е имал предвид конкретен токен, стейкингът е още един показател, че съгласно теста на Хауи инвеститорите очакват печалби въз основа на усилията на други лица.

Като цяло този сектор е доста голям въпреки, че се наблюдава низходящ тренд при стейкнатите активи миналата година. Според доклад стойността на заложените активи през четвъртото тримесечие на 2022 г. е около $42 милиарда, а годишните възнаграждения от тях общо възлизат на около $3 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Крипто индустрията във Великобритания процъфтява на фона на регулаторните сътресения

Потенциалните ползи от регулаторната несигурност в Съединените щати за крипто индустрията в Обединеното кралство са тема на дискусия.

май 20, 2023 20:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.