НАЧАЛО Други

Още една голяма крипто фирма е изправена пред сериозни проблеми

декември 11, 2022 16:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една голяма крипто фирма е изправена пред сериозни проблеми

Amber Group, затруднена фирма за търговия с криптовалути, дължи около $130 милиона на главния изпълнителен директор на закъсалия криптозаемодател Vauld.

През юли Vauld спомена в писмените си показания, че има вземане по заем на стойност около $130 милиона от неназован „контрагент 1“. Според източник, пряко запознат с въпроса, става дума за Amber.

В клетвената декларация, получена от крипто медията The Block, се казва:

Defi Payments има вземане по заем в размер на ~$165,557,929 (наричано по-долу „Вземане по заем от контрагент 1“), срещу което Defi Payments е взела заем в размер на ~$35,000,000 (наричан по-долу „Задължение по заем от контрагент 1“) като вземането по заема от контрагент 1 е заложено като обезпечение срещу задължението по заема от контрагент 1.

Нетното вземане по заема се равнява на около $130 милиона. Defi Payments е сингапурското юридическо лице на Vauld, участващо в съдебното производство. Също така бе споделен документ, който показва, че Amber дължи същата сума на Даршан Батиджа (главния изпълнителен директор на Vauld), който е „паркирал“ средствата на Vauld на свое име в Amber.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто фирма се нарежда сред топ 10 най-ценните стартъпи в САЩ


Amber в трудно положение

Vauld спря тегленията за клиенти през юли и дължи над $400 милиона на кредитори. Amber, от друга страна, изглежда, че напоследък изпитва затруднения. Съобщава се, че фирмата е претърпяла няколко скорошни уволнения, спряла е плановете си за разширяване и е прекратила договор за годишно спонсорство на стойност $25 милиона с ФК Челси. Твърди се, че фирмата допълнително е намалила персонала си от 700 на по-малко от 400 души.

Amber трябва да изплати сумата на Батиджа до юни 2023 г., според последната клетвена декларация на Vauld от 25 ноември.

Vauld не е разкрила пред своите кредитори или пред комитета на кредиторите, че контрагент 1 е Amber поради споразумение за неразкриване на информация. Но Vauld заяви, че контрагент 1, понякога наричан и контрагент А в клетвените декларации, е „значителен и добре известен“.

Ако Amber не успее да се разплати с Батиджа навреме, Vauld може да се изправи срещу значителни трудности, тъй като има около $10 милиона, заседнали във фалиралата криптоборса FTX. 

В писмените показания се посочва, че тази цифра е $6 милиона. Индийската дирекция за изпълнение на наказанията наскоро замрази активи на Vauld на стойност $46 милиона, след като агенцията установи, че клиент на Vauld е замесен в дело за пране на пари.

Vauld има срок до 20 януари, за да реши финансовите си проблеми, освен ако не кандидатства и не получи одобрение за ново удължаване на срока за защита на кредита.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене