НАЧАЛО Други

Саудитска Арабия и Русия можe да намалят oще производството на петрол

06.12.2023 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Саудитска Арабия и Русия можe да намалят oще производството на петрол

Заместник министър-председателят на Русия Александър Новак подчерта възможността за по-нататъшни действия от страна на ОПЕК+, ако неотдавнашното споразумение за намаляване на производството не успее да стабилизира петролния пазар.

Споразумението, целящо намаляване на производството на ОПЕК+ с 2.2 милиона барела дневно в рамките на три месеца, считано от 1 януари, се очаква да насочи пазара безопасно през традиционно потиснатото търсене през началното тримесечие, както заяви Новак в коментарите си, съобщени от информационна агенция ТАСС.

Новак изтъкна готовността на страните от ОПЕК+ да приложат допълнителни мерки, ако настоящите действия се окажат недостатъчни за възпиране на спекулациите и нестабилността на пазара. Изявленията му предшестват предстоящото посещение на президента Владимир Путин в Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия, което е рядко задгранично пътуване на руския лидер след конфликта в Украйна. Целта на това посещение е да се укрепят партньорствата с ключови членове на ОПЕК+.

В неотдавнашно интервю за агенция Bloomberg саудитският министър на енергетиката принц Абдулазиз бин Салман потвърди възможността за удължаване на срока на съкращаване на производството на петрол в ОПЕК+ след първоначалното тримесечие, като гарантира пълно спазване на поетите ангажименти за намаляване на производството, ако това бъде счетено за необходимо.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ 5 ключови стратегии за инвестиция от Уорън Бъфет

Уорън Бъфет, известен с проницателните си инвестиционни стратегии и филантропските си начинания, е натрупал богат опит в преодоляването на различни икономически условия, включително периоди на висока инфлация. 

12.04.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Китайският юан официално задмина долара в Русия

На фона на инициативите на БРИКС за дедоларизация китайският юан официално изпревари щатския долар като основна търгувана валута в Русия.

12.04.2024 17:00 2 мин. четене

Бизнесдама бе осъдена на смърт заради историческа измама за милиарди

В знаков съдебен процес в правната история на Виетнам 67-годишна виетнамска строителна предприемачка е изправена пред кулминацията на десетгодишната си разхитителна дейност.

12.04.2024 15:00 2 мин. четене

Федерални регулатори започват разследване срещу топ американска банка

Множество федерални регулатори, включително Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), Службата на валутния контрольор (OCC) и различни служби на Министерството на финансите, разследват процедурите за проверка на клиенти на Morgan Stanley в отдела за управление на богатството за потенциални рискове от пране на пари. Това разследване следва подобна проверка на Федералния резерв.

12.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.